torstai 15. elokuuta 2019

Ensimmäistä kertaa Zsarissa!

Pidätkö uusista paikoista, ripauksesta ylellisyyttä ja "paljon saman katon alla" -ajatuksesta? Jos vastaat kyllä, tämä olisi luultavasti sinun paikkasi. Minä olin pakahtua uteliaisuudesta, sillä tänä kesänä pääsin ensimmäistä kertaa Zsariin! Olin jotain jo kuullutkin marraskuussa 2018 Vaalimaalla, Virolahdella avatusta Zsar Outlet Villagesta, mutta nyt oli aika tutustua kohteeseen ihan paikan päällä. Ja kyllähän tämä Suomen ensimmäinen outlet-kauppakeskus minulle varsin ainutlaatuisena avautuikin.

Paljon ihastelua ja vähän ostoksia

Kotoa käsin ajatellen paikka on kaukana, mutta Helsingistä matka taittuu n. 1,5 tunnissa. Jopa ilmaisia bussikuljetuksia on tarjolla pääkaupungista. Meidän seurueelle tämä on etäisyyden vuoksi kuitenkin selvästi jo "matkakohde" ja hyvinhän se päivä sujahtikin tutkiessa tarjontaa liikkeissä, jotka lähes kaikki ovat rakentuneet jonkin yhden brändin ympärille.

Houkuttimena on tietenkin hinta, sillä tuotteiden hinnat ovat kymmeniä prosentteja edullisempia kuin normihinnat. Villagen oman tiedotteen mukaan aina 30-70% normihintoja alhaisemmat. Helposti siinä saattaa hurahtaa prosentteihin, mutta pienellä suunnitelmallisuudella ei kuitenkaan tule tehtyä vääriä valintoja eikä edes heräteostoksia. Koulujen alku ja uudet kouluun tarvittavat jutut pyörivät mielessä ja olihan siellä myynnissä hienoja lenkkareita, kouluhupparia, reppua jms. Kiehtovinta oli ehkä juuri ne brändit, joita ei Suomessa muualta saa. Omiksi suosikeiksi nousi tarjonnasta Armani outlet, Braccialini, Lindt (Lindtillä oli huippuhyvässä tarjouksessa melonin kokoiset pallot, jotka olivat täynnä herkullista maitosuklaata) sekä Nordic Beauty Consept X Lumene (jossa nimestään huolimatta oli tarjolla laaja valikoima mm. Korean ykköstuotemerkeiltä Tony Molylta ja Kocostarilta).

On sulla pokkaa 

Tovi sitten lomareissulta ostettu suosikkikassi on hajoamassa kantohinnoistaan, joten sopiva uusi oli ajatuksissa. Lopulta kohdalle osuikin aika hauska löytö. Laukku, jolla oli myös oma tarinansa, sillä Braccialinin "Stars in Love" -laukkusarja on omistettu maailmankuuluille tähdille / hahmoille ja heidän rakkaustarinoilleen. Valikoimaan kuului mm. Salvador Dalin ja hänen Gala-vaimonsa romanttinen tarina sekä John Lennon & Yoko Ono, Elvis Presley & Pricilla, Tarzan & Jane...Oma laukkuni on musta, mutta värikkäällä kuvalla ja aiheella se ei todellakaan katoa mustien kassien massaan - Charlesin ja Dianan hääjuhlat pitävät siitä huolen. Vanha työkamu sanoi kerran "mieluummin överit kuin vajarit" ja se taisi nyt todellakin toteutua tässä kassissa, sillä seurueemme totesi tämän ostoksen nähtyään "on sulla pokkaa". No, kai tässä täytyy tunnustautua hieman räväköiden värien ja hauskojen kuvien ystäväksi. Pokka pitää.

Ylellinen outlet-paratiisi

Zsar ei ollut niin suuri kuin olin mielikuvissani maalaillut, mutta olihan se tutustumisen arvoinen. Rakennusten arkkitehtuuri, empire-henki, näyttävät kukka-asetelmat, siisteys, koristeelliset lyhtypylväät ja palatsimainen sisäänkäynti saivat kyllä ihan toisenlaisen tunnelman jo alkumetreillä, mitä nyt kauppakeskus ajatuksena yleensä synnyttää. Tämä outlet-paratiisi henkii ylellistä luksusta, etenkin kun astelee alueelle ison kultaisen kruunun alta. Piti oikein hieraista silmiään, sillä ei tämä ihan suomalaiselta vaikuttanut.

Odotin ehkä jonkinmoista väenpaljoutta, mutta aika väljästi ja rauhassa sai kyllä paikassa kulkea. No, ehkä asiaan vaikutti arkipäivä ja aamupäivän tunnit. Ruokapaikat jäivät testaamatta, sillä istuimme vain kahvikupposien äärellä, mutta toivon kuitenkin, että jouluihmisenä minulle avautuisi vielä mahdollisuus päästä näkemään, miltä Zsarin joulu näyttää. Ehkä myös silloin olisi aika pysähtyä ruuan äärelle.

Kokonaisuutena kiva kokemus, jonne mieluusti menen joskus uudelleen. Nappasin muutaman kuvan, jotta kuvat kertoisivat enemmän. Olin lisäksi niin utelias, että hain tiedonjanoisena verkosta faktapaloja, miten tämä "pieni pala Pietaria" on rakentunut - sen julkisivut, viimeistellyt koristeet kuten leijonanpäät seinillä ja rakentaminen kaiken kaikkiaan. Aika kiinnostava tiedonjyvänen löytyikin. Kurkkaa tästä.

Meidän poppoomme onni oli saada matkaan mukaan opas, joka asuu Virolahdella ja tuntee kaiken kuin omat taskunsa. Paljon uutta ja ihmeellistä, hienoja muistoja on tästä upeasta, päivien reissusta kotiin viemisiksi jäänyt, joista Zsar oli yksi kohde. Mutta tämän postauksen yhteyteen sopii liittää kiitokset Tarjalle juurikin Zsar-kyläpäivästä!


Sisääntulo tuntuu niin ylelliseltä.


Zsarin valtaistuin. 
Vaalimaa ja Virolahti ovat kiinnostavia paikkoja. Tänne liittyy paljon mielenkiintoista historiaa kuten se, millaiset muistot Keisari Nikolai II jätti Virolahdelle. 


Täältä voi ammentaa ideoita myös omille pihoille. 
- Kuinka näyttävää onkaan tuollaiset ihmisen kokoiset ruukut ryhminä.


Jos kävely kylässä käy raskaaksi hellesäällä, aina voi istahtaa ihastelemaan kaikkea ympärillä. Harkittuja yksityiskohtia.


Zsarin omia nimikkolaseja.


Suklaamereen on aina niin suloista sukeltaa. 


- Skool makealle päivälle!


Parit pelit käyntiin......ja pullakahvit.


Täältä se laukkulöytö lähti matkaan. Ja muutakin värikästä ihmeteltävää tuntui olevan yllin kyllin.


Nämä upeat amppelit keinuivat siellä täällä pylväissä ja herättivät koko kävelykadun täydelliseen kesäloistoon.


Kyltti kertoo; "Paras euron kurssi maailmassa - Zsar outlet village"


Kumpaan suuntaan?


Kyllä uuden laukun kanssa kelpaa kulkea.


Stars in love - Charlesin & Dianan häät kulkee nyt mukana.

- Oletko sinä käynyt Zsarissa, Vaalimaalla?

10 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen paikka.
  Upea laukku. Minulle tulee kylläkin Charlesista mieleen Manu :)
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin mielenkiintoinen. Zsarin upeaa ulkoasua ihailee jo kaukaa, sillä se on todella uniikki oma maailmansa ja sijainti on niin rajalla kuin olla ja voi. Laukku on aika räikeän sävyinen ja totta - kyllä tuosta Charlesin kuvasta tulee Manukin mieleen 😁

   Poista
 2. Onpas jännittävä paikka, josta en tiennyt yhtikäs mitään. Kun meillä vielä oli mökki tuolla suunnalla, ajettiin joskus Vaalimaan kautta - mutta silloin ei Zsaria ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on monta kiinnostavaa näkökulmaa.

   - Yleisesti ulkoasu ja rakentaminen hivelee silmää, sillä toista samanmoista ei löydy. Uteliaisuutta herättää monissa varmasti myös mahdollisuus ostaa huippumerkkejä normihintoja edullisemmin. Ainakin vielä on mukavaa, ettei ole tunkua vaan tilaa katsella rauhassa. Ja etu on varmasti myös henkilökunnan kielitaito. Eniten kiinnostaa koko paketti, sillä onhan tämä tutustumisen arvoinen. Etten sanoisi "nähtävyys".

   Jos ja kun liikut vanhalla mökkiseudulla, poikkea ihmeessä!

   Poista
 3. Kiitos esittelystä, en ollutkaan aikaisemmin kuullut koko paikasta mitään.. Mielenkiinto heräsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä on paljon mielenkiintoista niin yhteen jos toiseenkin visiittiin. Harmi, että itselle on niin pitkä matka. Kävisin varmasti useammin, jos olisi lähempänä omaa kotia...

   Poista
 4. Olipas mainio juttu! Olen lukenut Zsarista silloin, kun se avattiin. En ole käynyt, sillä pitäisi ajaa koko maan halki alaviistoon ;) Mutta jos piipahdan sielläpäin, menen ehdottomasti. En ehkä niinkään shoppailemaan, vaan katselemaan kaupallista kauneutta.

  Laukkusi on mainio. Niin värikäs ja veikeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zsar on ehkä hieman syrjässä, tosin palvelee varmasti hyvin juuri rajaliikenteen kohteena. Outlet paratiisi on vielä uusi ja kehittymässä kaiken aikaa, mutta ajan kanssa se tullee useammalle tutuksi. Minua kiehtoi erityisesti tuo rakennustyyli ja paikan yleisilme. Ja olihan se kiva bongata uusi laukku, kaupasta jota ei kotikulmilla ole. Tallinnassa tuli seuraava vastaan :)

   Poista
 5. Varmasti paljon ihmeteltävää olisi tarkoitus käydä ehkä syksyllä kun lähdetään mummolaan käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä katsottavaa on. Minä olisin katsellut mieluusti kaikkea vaikka enemmänkin. Mutta kai kaikki Coming soon -ikkunat muuttuvat pian myymälöiksi ja muiksi.

   Poista