maanantai 23. syyskuuta 2019

500. postauksen kunniaksi DIY-kukkamaljakko

Totta se näyttää laskurin mukaan olevan - tämä kirjoitus on todellakin Oli aika -blogin 500. postaus. Miten ihmeessä nämä tekstit ovat vierähtäneet moisiin lukemiin, sillä koko bloggauksen startti oli sellaista jahkailua, juupas-eipäs -vuorottelua. No, niin tai näin totta on. Pienoisen juhlan kunniaksi on paikallaan omistautua alkusykäyksen synnyttäneisiin kirjaimiin DIY.

Blogin kantavan ajatuksen voimalla teen siis viikon alkuun pienen kukkajutun. Tällä kertaa ollaan helpon oivalluksen äärellä.

Nurkkiin oli kertynyt ylimääräisiä tiiliskiviä, joille oli aika keksiä jotain käyttöä. Olkoon yksi sitten tämä.

Tarvitset vain:

- tiiliskiven
- putkia
- kukkia 
- huopatassuja


Valmis maljakko voi näyttää esimerkiksi tältä.
- Tiiliskiven reikiin on pujoteltu villiviiniä, daaliaa, eucalyptusta ja ruostekukkaa. 


Valitse asetelmaan kukat.


Täytä putket vedellä ja aseta putket tiiliskiven reikiin.Laita tiiliskiven alle huopatassut, ettei kivi raavi pöydän pintalevyä.


Leikkaa tarvittaessa kukkiin uudet imupinnat ja pujottele ne putkiin.


Makuasia, onko kukkia yksi tai useampia, mutta näyttävää saa aikaiseksi ihan luonnonkukillakin. Tähän aikaa olisi myös pihlajanmarjatertut runsaita ja näyttäviä. Ja voihan mukaan tökätä vaikka linnunsulan.Daalioiden kohtaloksi on koitunut pakkasyöt, mutta toimii ne jotenkin pystyyn jäätyneinäkin.


P.S ja huomaa vintage-henkinen käsilaukku, kaulakoru ja pääpatsas. Ehkä tuo tiiliskivi porukkaan jotenkin mätsää vai mitä tuumit?

20 kommenttia:

 1. No ei tuotakaan ole tullut mieleen että tekisi joskus tuon kukkatiilen, vaikka pihalla lojuu yks jo toinenkin tiili, mutta mistä itse sait tuon tiilen ? tiiliä kun on mulla mutta kun ei ole reikiä niissä, aikoinaan äitini ja isäni oli tiilitehtaalla töissä, niin äitini säilytti yhtä tiiltä vuodesta 1980 lähtien, no se tiili jäi hoitopaikan pihalle, kun äitini kuoli viime heinäkuussa, enkä voi sitä nyt hakea, kun matkaa on 600km. no ei mun kaikkee tietysti tartte tehdä, mutta kivan näköinen tuo on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten hieno tarina sulla tiiliskivestä on. Siinä olisi hyvinkin saattanut iskeä into hakea tiili...ehkä vielä joskus menet.

   No, minun tiilirakkauteni on peräisin jo lapsuudesta, jolloin kasvoin tiilitehtaan piipun varjossa. Tai enpä tiedä, voiko noin sanoa, sillä se tuo melankolisenkin vivahteen. Siitä ei toki ole kyse. Tiilitehtaan menoa oli kiinnostava seurata. Siksi mukana kulkee yksi jo toinenkin kivi.

   Mikä voisikaan olla hienompaa, kun pääsee ääneen kajauttamaan vastauksen;
   - Mikä on lempivärisi?
   - TIILENPUNAINEN

   Poista
 2. Jestas minä taidan hakea yhden tiilen heti sisälle terassille kun menen mökille. Kiva idea tosiaan kiitti sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, näin sitä kuule löytyy tiilelle käyttöä, vaikka kynätelineeksi. Annoin tiilen työkamullenikin. Pitääpä kysyä, mitä hän on keksinyt. Kaunis ja muuntuva kapistus kyllä.

   Poista
 3. Kun on ideoita, kaikesta syntyy kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä kyllä riittää ammennettavaa moneen. Jo ikuisuus sitten tätini teki kirjahyllyn, joka koostui vaan ladotuista tiilistä ja hyllylevyistä.

   Poista
 4. Onpa kiva idea! ja tiiliskivessä oikein syksyyn sopiva väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väri on niin ihana, että voisihan tuota tiiltä tuijotella ihan ilman ripustuksiakin.

   Poista
 5. Tosi kiva idea. Heti tuli hinku päästä mökille, jossa muutama tiili lojuu nurkan takana. Eipä ole tullut tällainen hyödyntäminen edes mieleen. Kivaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa!
   - Nyt vaan kaivelemaan kaikki vanhat tiilet esiin. Näistä saa kivat vaikka minne. Kynätelineetkin 😊 Lämmin suositus siis!

   Poista
 6. Jännä, mainio idea! Mutta huomioin erityisesti myös tuon laukun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laukku on todellinen helmi. Se tuo tuulahduksen menneiltä vuosikymmeniltä.

   Poista
 7. Onnittelut blogi postauksestasi, huima luku:)
  Tämä blogisi on oikea idea pankki:)
  Ihanaa syksyä sinulle!
  T: -Satuli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista. Onhan tässä muutama juttu kerennyt syntyä. Erityiskiitos sanasta "ideapankki", sillä siihen on aina ollut pyrkimys.

   Poista
 8. Hauska idea, kun nyt on just pihassa enää yksittäisiä kukkijoita siellä täällä. Kaunis myös tuo laukku! Mukavia syyskuun viimeisiä päiviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne kukkivat käy vähiin. Tänään kaivoin ylös toistakymmentä daalian juurakkoa. Jäljellä on pihlajanmarjoja. Sopiihan nekin tiiliskiveen...

   Laukku on ihanasti vanhanaikainen, kuten usein olen minäkin 😉

   Poista
 9. Täältähän löytyi kiva blogi...jäin lukijaksesi..:)

  VastaaPoista