sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Tuo syksy kotiin vaikka pieninä palasina

Syksy on kiehtovaa värien ilotulitusta ja mukavia lämpötiloja. Nyt on mitä parhain hetki tehdä luontoretkiä ja poimia mukaan pala luontoa. Tänään meidän kulmilla on ollut sateista, mutta ei sekään haittaa patikointia, sillä ulkoiluhan on enemmän kiinni oikeista varusteista.

Nappailin reissultani muutamia kuvia ja jotain tarttui myös mukaan. Katso ja ihastu syksyiseen luontoon. Minusta tuntuu, että kuvissa näkymät ikäänkuin kaunistuvat entisestään. Joskus voi käydä niinkin, että itse tilanteessa ollaan liian likellä, jotta tiedostaisi kaiken. No, kuvat muistuttavat; tässä oltiin!

Patikkaretkellä luonnossa


Sammaloituneet kivet ovat vuodesta toiseen aina suosikkeja. Ja miten ihmeessä näissä tämän tyyppisissä kuvissa näkyy sellainen visio, että tästä tulisi kiva seinätapetti tai ainakin pinta oveen.Syksy on sienien aikaa ja mikä olisikaan parempaa kuin ihailla ja tutkia muotoja sekä värejä. En voi sanoa tuntevani sieniä kunnolla, joten minun pitää vain tyytyä ihastelemaan niitä ja ihasteltavaahan niissä kyllä riittää.Ihanat maisemat hehkuvat vielä varsin vihreinä. Siankärsämö on sitkeä kukkija yhä vielä.Hiljaista on rannalla.Jotain on jätettävä rantahiekkaan.


Rannan tuntumassa saan heti seuraa. Jotain ruokaahan siivekäs ystävä tietysti janoaa.


Vesi on jo kylmää. Rantavedessä kelluva siankärsämö kertoo menneestä kesästä.


Jotain on kesältä jäänyt jemmaan. Kun näitä antimia kokoaa yhteen syntyy itse asiassa aikamoisen kaunis asetelma ihan sellaisenaan.


Ja toisaalta nyt on juuri oikea aika kerätä materiaalia jouluasetelmiin! 
- Oletko jo kerännyt?


Minun suosikkejani on nyt tässä. 

Joku on itse tehnyt tämän vadin ja ehkä kyllästynyt siihen sen suuruuden, painavuuden ja vaikean säilytyksen vuoksi. Minullepa se oli löytö! Hieman epäsäännöllinen muoto, kauniit värit ja kestävyys olivat juuri omiaan ottamaan hellään syleilyyn kauden kauneimpia luonnonhelmiä. 

- Kiitos vaan Ekotori ja kiitos sinä, joka tämän teit - kättesi työ hehkuu nyt kodissamme paraatipaikalla!

30 kommenttia:

 1. jotain olen jo kerännyt, mutta noita kastanjan siemeniä ei täällä päin ole,tammenterhoja löytyy, mutta tuossa raunistulan tien varrella olis niitä puita, syksy on niin kaunis,ihan yhtäkkiä puut on tulleet keltaisiksi ja vaahterat punaisiksi,kauniit syksyiset kuvat, katsoin tarkemmin, niin näkyyköhän ranta kuvassa pyöreä kerrostalo, joka on caribia kylpylän lähellä.Olen itsekkin tehnyt joskus sydämen hiekkaan,kuva on kansiossa.Oletko koskaan käynyt korpoonmäellä,? sieltä otin blogiin muutaman kuvan.

  VastaaPoista
 2. Syksy on pieniä ihmeitä täynnä. Kastanjapallukoita kerään joka vuosi. Siemenestä istuttamani puu on jo pidempi kuin minä. Se kasvaa omenapuun juurella, puun joka ei ehkä enää ikuisuuksiin jaksa. Kastanja on kasvanut varjossa jo hyvään mittaan. Se korvaa aikanaan omenapuun.

  Nämä rantakuvat ovat Turun Uittamonta. On niin kaunista ja pläkää. Ei paljon maailman kiireet täällä näy.

  Monessa paikassa pyrin käymään, mutta aina on tarjolla uusia, ennennäkemättömiä kohteita. Kaunista syksyä vielä onneksi riittää.

  Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
 3. Aina pakkaa tarttumaan luonnosta jotakin mukaan...pieniä kauniita kiviä , oksia ja jos ei muutaa niin värikkäistä syksyn lehtiä, kuten eilen..:)
  Sammaleiset kivet ja kalliot ovat kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mehän ollaan vähän niinkuin samiksia 😊 Kaikkea on kerätty täälläkin. Myös noita kiviä. Kauneutta riittää.

   Joulu lähestyy, joten kaikkea materiaalia pitääkin olla.

   Poista
 4. Kauniita kuvia. Miten hienoja nuo sammaleiset kivet ovatkaan. Niitä katsellessa tulee aina tunne, kuin sadussa kulkisi.
  Olen kerännyt lähinnä kiviä ja käpyjä ilman, että olisi mitään tietoa, mitä niistä tekisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sammaleet ovat hehkuvan kauniita. Haaveilen, että tuollaisia olisi myös kotipihassa.

   Minä keräilen sitä sun tätä, eikä aina ole selkeitä suunnitelmia. Juuri äsken tuli kotiin taskullinen ruusunmarjoja.

   Poista
 5. Sammal on niin kaunista! Upeita ja tunnelmallisia rantanäkymiä näytät myös <3 Minulla on pussissa jonkun mäntylajikkeen isohkoja käpyjä, pitääkin laitella esille pikapuoliin. Tunnelmallista syysiltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sammal on kaunista ja kotipihastakaan en sitä poista. Jostain se on tilansa ottanut ja siinä olkoon. Nuo sammalkivet, kun vielä saisi.

   Nyt vaan kävyt esiin ja kynttilöitä tunnelmaa lisäämään. Pieniä taideteoksia, joille on aina tilaa.

   Poista
 6. Luonto tarjoaa kyllä niin paljon ihania asioita kotiin ja askarteluihin. Eilen juuri keräilin heiniä. Ja onpa upea kuva sammaloituneista kivistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko kesän mun piti kerätä erilaisia heiniä, mutta se vaan jäi ja jäi. Nyt ei ole niitä, mitä olisin kaivannut. Täytyy laittaa almanakkaan muistilappu ensi vuodelle, jotta muistan ajoissa. Yllättäin noita lappuja kertyy muutama muukin...

   Poista
 7. Olipas siinä todella kauniita kuvia, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy vaan on niin kaunis, kun katselee ympärilleen. Ihan 10.

   Poista
 8. Upeat tunnelmalliset luontokuvat. Lämmin kiitos.
  Syksykin on hyvä vuodenaika ulkoilla. Ilma on kuulas ja/tai hapekas.
  Sammal on tosi kaunista.
  Itse teen pyhiinvaellusmatkoja tonttimme rajalle, jossa on sammaloitunut vanha kiviaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoilu on juuri nyt ihan parasta. Todellakin hapekas ilma.

   Ihana kuvaus tuo "pyhiinvaellusmatka kiviaidalle". Sellaisia pitääkin olla ja tuulettaa ajatuksia. Kiireisien päivien lomaan on hyvä etsiä rauhoittumisen paikat.

   Poista
 9. Kivi, 3 käpyä ja sulka, kas siinä mainiot matkamuistoni Georgiasta kotiintuomisina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä setiltä.

   Minäpä olen kerännyt kesän mittaan sulkia pihaltamme, joita siivekkäät vierailijat ovat muistoksi jättäneet. Aika kiva kokoelma niitäkin.

   Poista
 10. Oi mikä syksyinen satumaailma :)! Voisi kuvitella mennikäisten kurkistelevan sammalkivien lomasta ja etsivän risunpätkiä nuotiolle, että keijukaiset voisivat lämmitellä :) :) :). Vaikka syksy on jotenkin surumielinen kesän väistyessä, on se myös tosikaunista aikaa <3. Kivaa syksyä!

  VastaaPoista
 11. No kyllä tämä aikamoinen satumaailma on. Ihmeellinen suorastaan. Pitää vaan nauttia täysillä, kun lehdet on vielä puissa.

  On totta, että kesän meno on surumielistä, mutta päivien saatossa sitä kummasti mieli muuttuu. Alkaakin nähdä värejä ja hillittömän kauniita luonnon omia taiteita. Tästäkin vuodenajasta pitää ottaa kaikki irti.

  VastaaPoista
 12. Ihania syyskuvia!
  Kiva kun kävit blogissani ja jätit kommentin, niin löysin tänne ihastelemaan blogiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva, kun löysit tänne 😊 Tervetuloa vaan toistekin.

   Poista
 13. Kiitosihanasta syystarinasta,ja kauniista kuvista.
  Kaikki on vielä metsässä,,jospa minä kerkiän ennen kuin lumi,peittää maan:)
  Kiitos muistutukssta:))
  Oikein ihanaa alkanutta lokakuuta!!
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaan metsäretkelle!
   - Kaikki on kauneimmillaan silloin kun lehdet vielä ovat puissa. Hienoa aikaa. Ja totta se on sekin, että joulu tulee jo ensi kuun jälkeen 😊 Askartelumatskuja on oikea aika keräillä juuri nyt. Minä tosin teen sitä ympäri vuoden...

   Poista
 14. Ihania syksyisiä kuvia. Hienoja yksityiskohtia luonnosta ja kauniita maisemia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö. Luonto tarjoaa kyllä esim. hyviä taulunaiheita. Aina pohdinkin, pitäisikö saada lisää seiniä...

   Poista
 15. Kauniita kuvia. Nuo sammalkivet ym. ovat tosi kauniita.
  Ihanaa ja kaunista nämä syksyn maisemat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivet on aina kauniita ja sammal - se on saanut oman värimäärityksenkin "sammaleenvihreä". Onko se vähän nuinkuin 70-lukulainen ilmiö. Mun yksi suosikkiväri joka tapauksessa.

   Poista
 16. Töissä teen paljonkin luonnonjutuista asioita. Kauniit on kuvasi. Mukavaa lokakuuta🍁🍂🍁🍂🍁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten ihanaa, että voi hyödyntää näitä luonnonmateriaaleja töissä. Samoin sinne - mukavaa lokakuuta, joka onkin varsin kylmä alultaan.

   Poista