tiistai 22. lokakuuta 2019

Kiinnostava kokeilu - Syksyn lehdet taipuvat näinkin

Joskus tuntuu, että syksyä kestää ja kestää, mutta yhtäkkiä huomaakin, ettei ne lehdet ikuisesti puissa koreile. Nyt alkaa olla juuri se hetki. Äkkiä on siis tehtävä niitä juttuja, joita syksyn lehdistä aikoo. Tässä muutaman minuutin vievä vinkki!

Kesäisin en aina kiinnitä näihin nyt valitsemiini lehtiin huomiota, mutta syksyllä vaihtuvat värit vetävät jännästi muotokielenkin esiin toisella tapaa. Keräsin taskuun nipun keltaisen voittoisia lehtiä. Kotona pyyhkäsin ne ylimääräisestä vedestä kuivaksi ja aloin liimailla lehtiä (sen enempää "kirjan välissä kuivaamatta") valitsemani lasiastian kylkiin. Liimasin lehtiä sikin sokin ja lopulta sytytin kynttilän lasiastiaan. Syksyn tunnelma vilkkui lehtien väleistä mukavasti. Ja sopiihan lopputulos myös kukkamajakoksi. Tätä toteutan taatusti myöhemminkin.

P.S ja kun lehtiin kyllästyy, ne voi huudella purkin reunoilta ja käyttää astiaa taas uusilla tavoilla.


Valmis kynttilälyhty!


Nippu kauniita keltaisia lehtiä.


Paperiliimalla aloin liimata lehtiä....ja liimatut lehdet asemoin paikoilleen ulkopintaan.Lopulta alkaa muodostua aina vain kiehtovampi kokonaisuus, kun valot ja varjot alkavat leikkiä.


Tämä on helppo vinkki toteuttaa mm. juhliin, jossa pitää nopeasti saada näyttäviä ja nopeita maljoja useaan pöytään. Astiaksi kelpaa mikä tahansa lasipurkki.


Tässä myös kukkamaljakkona.

- Oletko kokeillut?

22 kommenttia:

 1. Hienot maljakot! En ole maljakkoon kokeillut, mutta joskus teippailtiin lasten kanssa terassin lasioveen syksyn lehtiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehdet lasia vasten ovat kauniita kyllä ovessakin. Ja lasten silmissä taatusti myös kauniita. Hyvä idis!

   Poista
 2. No voi eipä ole tullut mieleen,älyttömän kaunista tulee lasikulhoista, pari päivää on tullut lakaistua vaahteran ja koivun lehtiä kottikärrillisiä,eikä puissa ole enää yhtään.Muuten nuo sinun keltaiset lehdet ovat riippakoivun lehtiä,se on kauniimpi lehti kuin tavallisen koivun, joskus olen riippakoivun nähnyt jossain, on vähän harvinaisempi koivu.Hyvä vinkki, muistais ensi syksynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaahteran lehdet huristelen leikkurilla yli, mutta pienemmät lehdet ovat sopivia tähän käyttöön.

   Riippakoivu on yksi suosikkini. Nämä lehdet ovat todella kauniin muotoisia. Joskus pienenä muksuna yritettiin aina sitoa keinua riippakoivun oksista 💕

   Poista
 3. No en ole kokeillut. Hienon näköinen! Jokohan kaikki vaahteranlehdet tuli vietyä pihamaalta... 🍁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt äkkiä valkkaamaan vielä hyviä lehtiä. Tämä toteutus kestää käytössä pitkään - oikeesti vielä jouluna kaunis 👍 Tai säästä ideaa ensi vuoteen!

   Poista
 4. Yksinkertaiset ideat ovat yleensä parhaita, vai mitä! Seuraaviin juhliin kyllä kokeilen - ensi syksynä. Syysmyrsky vei kaikki lehdet =(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita almanakkaan ylös! Minä teen usein niin, ettei ideat unohdu. Uudet vuodenajat vievät minut muuten muille aatoksille. Simppeliä ja helppo tämä kikka.

   Poista
 5. Ihanalta näyttää lehtimaljasi tuikun valossa!

  VastaaPoista
 6. Aleksi joskus kokeili jotain maljakon koristelua lehdillä, mutta se ei oikein onnistunut. Sinun versiosi on todella kaunis ja kuinka ihanasti valo kajastaa sisältä luoden lehtien varjot seinään tuossa yhdessä kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Varjot seinässä on oiva bonus. Lehdet taipuivat kivasti kun olivat ns. tuoreita. Ei kannata antaa kuivahdella liikaa. Joskus onnistuu hyvin ja joskus ei niin hyvin. Onneksi uutta matskua riittää. Vielä ehtii 😊

   Poista
 7. Kaunis lehtimalja, joka syntyy hetkessä edullisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edullisuus on ihan parasta ja tippuneet lehdet tavallaan roskia. Aina siis säästää ja voittaa.

   Poista
 8. Kiva idea kertakaikkiaan, toteutan sen varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Nyt vaan valkkaamaan kauneimmat lehdet, jotka vielä löytyy 😊

   Poista