keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Floristiikkatalon joulu kertoo, mitkä on joulukukkien uusimmat trendit

Ulkona on pimeää. Iltaa valostuttaa lukuisat lyhdyt. Kynttilämeri antaa vahvan merkin. Jälleen on aistittavissa, että joulu lähestyy, vaikka sää ei siltä vielä näyttäisikään. Kunnon vesisade pitää huolen siitä, ettei joulumieli herää niin nopeasti kuin toivoisi. 

Jos valkeat maat merkitsevät joulumieltä ja joulua, niin nyt on syytä pysytellä sisätiloissa ja valmistella juhlaa siellä kaikessa rauhassa. Aivan loistavan taika- ja ideamaailman tarjoaa tänäkin vuonna Floristiikkatalon joulu. Piikkiössä Tuorlantiellä on verhouduttu jouluun kukin ja kasvein.

Kävin tunnustelemassa, mikä tänä vuonna on pop ja kuinka taitavat Ammattiopisto Livian floristioppilaat ovat toteuttaneet vuoden 2019 näyttelyn. Tämä paikka on luovuuden tyyssija ja siksi oiva keidas ihastella syntynyttä taidetta, ostaa joulun kaunottaret kotiin ja poimia vinkit talteen, kuinka itse voisi asetelmia työstää.

Floristiikkatalo verhoutuu jouluun

Toisen vuoden floristioppilaat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet näyttelyn. Näyttävät suuret kokonaisuudet kätkevät sisälleen lukuisia pieniä yllätyksiä ja yksityiskohtia. Kuljin näyttelyn läpi hitain askelin, kuvia ottaen ja löysin omat suosikkini helposti. Tänä jouluna meillä kotona amppelit koristellaan, syntyy puolikransseja, mallinukke saa lisää asusteita ja ehkäpä syntyy myös ainakin yksi koristeellinen "havuvihta".

"Oma joulusuosikkini 
ylitse muiden 
on 
- koristeltu amppeli

 
Talvinen prinsessamekko syntyy kävyistä, havuista, nauhoista, erilaisista kasveista... 
Kotona pohjakehikkona voisi käyttää kanaverkkoa ja tehdä niin runsasta mekkoa kuin tila antaisi myöden. Minun verkkomekkoni päätyi tähän pisteeseen.


Amaryllikset alaspäin on kiva ja kokeilun arvoinen vaihtoehto.


 Kun monta pientä ja suurempaa oksaa ja koristetta on yhdessä niistä muodostuu ilmava verho. Joulukukkien asetelma voi hyvinkin olla verhomainen.


Roikkuvat pienet kukkapullot toimivat aina.


 Pumpulinen puuvillan oksa sopii jouluun. Tässä se naamioituu sulavasti erisävyisten ruskeiden sekaan. Valkoinen pumpuliunelma.


 Yksittäinen iso lehti voi yksinäänkin olla se "juttu".


 Niin kaunista verhoa, mutta yhdellä silmäyksellä ei ehdi kaikkea erottaa. Katso siis kunnolla ajan kanssa.


 Lähempi tarkastelu osoittaa jälleen kerran, että ohueen metallilankaan kieputetut kävyt ovat uskomattoman kauniita kuin pysäytetty satuelokuva.


 Tiivis taideteos, joka olisi näyttävä tilateos myös kotona.

 
Värien leikkiä.


 Niin keijumaisen kevyttä kauneutta. Kukkahiutaleet ovat leijuneet pilvilapasiin...


 Ja jälleen kasvipuku joka ampuu aina nuolia sydämeeni. Näihin en vaan koskaan kyllästy.


 Osallistavaa taidetta. On hauska katsoa, kuinka kivasti vieraat ovat asetelleet oman ajatuskorttinsa lankoihin roikkumaan.
More is more <3 Leijuvat ruokailuvälineet ovat tarttuneet herkkupalaan.

Kauneutta kotiin Floristiikkatalon kukkamyymälästä

Joka joulu ostan täältä tuliaiset myös kotiin eikä tämäkään reissu tehnyt poikkeusta. Ehdoton suosikkini tällä kertaa oli korallikaktus, jonka ohuet oksat ovat kuin tulitikkuja sikin sokin. Tässä on pohja jouluamppelille.


 Punainen väri toimii aina. Se vaan on niin joulun väri.


Tässä minun ykkösuosikkini korallikaktus. Hetken päästä se näyttää aivan toiselta, mutta niinhän se sopii olla. Kotifloristin pitää saada jättää oma kädenjälkensä kuvaan mukaan. Odottakaa hetki. Pian on amppelilla uusi ilme. Uusi asu tulossa blogiin!


 Tämän joulun hitiksi voinee lukea tämän vihtamaisen kimpun. Erilaista vihreää muodostaa monimuotoisen pohjan, jota somistaa pienin ykistyiskohdin. 

P.S olen muuten tehnyt saunavihtaa havunoksista. Se tuo löylyssä jännän kihelmöivän tunteen iholle kun viihtoo piikkisillä oksilla. Lämmin suositus!


 Tämä runsas kukkaputous sai katseet kääntymään. Miten paljon kaikkea, mutta kuinka kauniisti sulassa sovussa niinkuin olisivat aina kimpassa olleetkin.


Suosikkilistalla myös tämä puolikranssi, jossa painopiste on kehän alareunassa. Tyylikäs, aistikas ja kaunis jouluasetelma - niin saada lahjaksi kuin viedä itse jollekin.

Viime vuoden Floristiikkatalon joulu -tunnelmia näet täältä.

- Kiinnostuitko?

Mene ihmeessä käymään paikan päälle - huokailemaan ja ihastumaan kokonaisuuksiin. Huom! Vapaa sisäänpääsy!

Floristiikkatalon joulu on avoinna 15. joulukuuta 2019 asti. 
Arkisin klo 10-18 ja la-su 11-15.
(6.12. suljettu)

22 kommenttia:

 1. Eli nää ois nähtävänä piikkiössa, onpa komeeta, luonnosta ja puutarhasta saa kaikkee ihanaa koristetta, piikkiössä en ole muuten koskaan vielä käynyt,kun ei ole ollut tarvetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä niin hieno näyttely, että mene ihmeessä, jos sopiva hetki tulee. Joka joulun kohokohta. Tykkään ihastella taitavien ihmisten töitä. Otahan suunta Piikkiöön! Tiedä häntä, mitä löydät.

   Poista
 2. Kauniita,:)
  Hullutuksia.ihania keijunmekkoja:)suloisia satuolentoja.pumpulin keveitä,Paljon kaunista ,omaperäistä,Miksipä ei?
  ..vain oma mielikuvitus rajana:))
  Kiitos!
  erillainen joulu!!
  jk,viimeinen pelkistetty huippu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Floristin työ vaatii luovuutta ja sitä tässä Floristiikkatalossa riittää. Aina uusia näkemyksiä, paljon taitoa ja rakkautta lajiin on nähtävissä. Hieno ammatti.

   Poista
 3. Voi miten ihania ja luovia ideoita! Luulen, että suosikkini on tuo ensimmäinen käpymekko. Olisi käpyjä lankaan laitettavaksi, jospa saisin aikaiseksi. Mukavaa joulunodotusta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käoymekko oli hulppea! Todella. Kävyistä saa niin paljon hienoja juttuja. Mullakin olisi pari ämpärillistä, jotka on viime vuoden joulukuusista. Ulkona ne eivät vaan aukea noin kuin sisällä. Ja mallinukke olisi jo ulkosalla valmiina uuteen juhlapukuun.

   Poista
 4. Kiinnostuin ehdottomasti. Piikkiö on vaan niin syrjässä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, onneksi pääset kuvien myötä kiinni tunnelmaan. Saat ainakin jonkin käsityksen, kuinka taitavia ihmisiä ko. opistolla ammatteihin valmistuu. Olen myyty joka vuosi.

   Poista
 5. Ihanaa luonnonmateriaalien käyttöä, siihen kasvimekkoon ihastuin täysin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo mekot ovat kieltämättä aivan fantastisia luomuksia. Ajattele, jos tuommoisessa mekossa voisi oikeasti jossain hienoa juhlatilaisuutta viettää...aito mekko luonnonmatskuista. Se olisi tyrmäävää.

   Poista
 6. Hengästyttävän upeita! Olit ottanut hienoja kuvia kukka- ja kasviluomuksista. Ja vielä tuollaista kivaa osallistavaa taidetta. Mahtava blogipäivitys <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Tämä paikka on niin valloittava joka vuosi. Aina upeampaa paikan päällä, mutta ehkä jokin maistiainen tuli kuvien kautta. Kukkiin ei kyllästy koskaan.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Juuri näin. Kaunista ja huikeaa kädentaitoa floristeilla.

   Poista
 8. Kaunista. Suosikkini oli tuo puolikranssi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo puolikranssi on nyt erityisen suosittu. Varmaan suositumpi kuin koskaan ennen.

   Poista
 9. Nuohan on oikein taideteoksia! Vaikea kuvitella, että meillä olisi jotain tuollaista. Silti tuo vierailijoiden korttihärdelli ja kultaiset ruokailuvälineet jäivät mieleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidetta sanan täydellisessä merkityksessä!

   Mietin aina tuolla, kuinka jotain voisi toteuttaa kotona. Tai jossain juhlissa. Aikaa menisi, mutta olisipa näyttävää. Kiinnostavia yksityiskohtia voisi ainakin lainata.

   Poista
 10. Kyllä on upeita teoksia. Ei ole ennen tullut vastaan moiset luomukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä koulusta syntyy mestareita. Ja hyvä niin. Luovuus pääsee kukoistamaan ja taito tuo sen upeasti esiin.

   Poista
 11. Valtavasti upeita töitä ja mikä määrä inspiraatiota! Kukista ja kasveista saa aikaiseksi kyllä vaikka mitä luomuksia. Taidetta kerrassaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein kyllä haaveilen, että pääsisi kokeilemaan ja itsekin rakentamaan tilasomistuksia. Liian usein ehkä tyytyy perinteisempiin asetelmiin kuten kukkakimput.

   Poista