tiistai 7. tammikuuta 2020

Tee itsesi näkyväksi

Tämä ei ole varsinaisesti mikään uusi juttu, mutta juuri nyt ajankohtainen ja yhtä ihana joka vuosi. Tämä idea ei vanhene, sillä aina tulee pimeä - ennemmin tai myöhemmin. Olen jo pidemmän aikaa suosinut tätä heijastimen käyttötapaa, mutta muistutettakoon siitä jälleen näin uudella postauksella. Vanha on olemassa muutaman vuoden takaa.

Kaulakoru = helppo DIY-heijastin

Hiha repesi, taskun suuaukko repsahti...Heijastin tuntuu usein olevan tiellä. Se jää hihasta ja taskusta kiinni milloin mihinkin, mutta ajattele; jospa heijastin olisikin kaulakoru! Silloin se roikkuisi helpommin matkassa niin syksyn pimeillä kuin talven lumettomassa hämäryydessä. (Älä toki unohda; yksi heijastin ei riitä - tässä toinen helppo DIY-vinkki). Kaulakoruheijastimen voisi tehdä pidemmän kaavan kautta kokonaan itse, mutta tämä on se nopeampi ja helpompi tie. Valmis helminauha ja heijastin muodostavat yhdessä toimivan kokonaisuuden, joka voisi hyvinkin olla ostettu sellaisenaan.

Mieti, mikä on lemppariheijastimesi / -lempparikaulanauhasi ja yhdistä ne. Niistä voi yhdessä tulla aivan ykkössuosikkisi. Ja mikä parasta; teet itsesi näkyväksi pimeällä. 


Koska olen kukkaistelija ja pihastelija ovat kukat lähellä sydäntäni. Tämä heijastin kukki niin säihkyvästi pikkumarketin valikoimissa, ettei sitä voinut vastustaa. Näin siinä heti mahdollisuuden toisenlaiseen kokonaisuuteen. Kotona odotti avainkaulanauha, joka helmiketjuna oli kuin koru. Siitä se kehkeytyi -> loistava koru toppatakin päälle.


Jotenkin tässä on riittävästi tyylikkyyttä, ettei tarvitse sen varjolla jättää heijastinta käyttämättä.


Taas on pimeää, joten kyllä tätä todella tarvitaan. Ja ihan hyvä pointti on tämäkin; olen aikamoinen koruihminen - tässä siis hyvä käyttökoru ulkovaatteiden päälle! 
(P.S ja onhan niitä koruja kertynyt ns. siivouskaapillinen.)


- Millainen on sinun lemppariheijastimesi?
- Oletko kokeillut heijastinta kaulakoruna?

15 kommenttia:

 1. Hauska idea, tuollainen kukkakaulakoruheijastin on hieno! Minulla on heijastimia mutta yllättäen ne ovat kaikki palokunta/ambulanssi aiheisia, joten kukkaset olisi kyllä itsellekin kivaa vaihtelua. Käytän paljon sellaisia heijastin nauhoja joita saa "heittää" käteen ja niiden paikkaa voi vaihdella helposti:) Heijastin on kyllä kirjaimellisesti loistava juttu! Mukavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä talvena on pimeys jatkunut pitkään. On tullut monelle paikkakunnalle ns. megapitkä syksy. Liikenteessä on kaikkea mahdoton huomata, joten heijastimen käyttö on tärkeää. Totuuden nimissä ei ole väliä, millainen heijastin on kunhan se löytyy. Jos on aikaa ja mielenkiintoa, heijastinta voi muutella. Tästä vaan loihtimaan omia suosikkeja!

   Heijastin, ja montakin kerralla, on vaan niin hyvä asia!

   Loistavaa viikkoa!

   Poista
 2. kiiiiitos!!ihana idea tuunattavaksi,mulla isooooo pussi vanhoja heijastimia!
  Meillä fiineillä frouvilla on AINA kaulakoru/heijatin:))
  Ihanaa viikkoa! ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin Liisa - nyt vaan tuunailemaan ja kehittelemään korumaisia heijastimia! Valoa viikkoon ja näkyvyyttä pimeisiin päiviin 👍

   Poista
 3. Joskus aikoinaan kun kävin venäjän karjalassa, vein paljon heijastimia,ruinasin monesta eri pankista niitä, pienestäkin lahjasta iloitsivat.Aamulla kun piti käydä labrassa, niin näin koululaisia liikkeellä pyörällä ja kävellen, monellakaan ei ollut heijastinta, autolla liikkuessa ei todellakaan huomaa liikkujia, ihmettelen miksi vanhemmat eivät huolehdi.
  Hyvä idea tuo heijastin !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heijastin on aina hyvä lahja!

   - Pimeällä on todella vaikea erottaa muutenkin mieluusti tummiin ulkovaatteisiin pukeutunutta väkeä.

   Toisaalta ihme, ettei vaateteollisuus tee näille markkinoille heijastintehosteilla somistettuja normiaarteita. Työvaatteista niitä heijastinpintoja usein löytyy.

   Poista
 4. Ihana <3 Kiitos vinkistä! Heijastimia on muutamia erilaisia, mutta ei vielä tällaista. Loistavaa tammikuun jatkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kiva tapa käyttää kaunista heijastinta. Suosittelen. Kävellessä heiluu ja vilkkuu juuri sopivasti. Pimeyttä eli käyttöaikaa riittää juuri nyt yllin kyllin...

   Poista
 5. Hyvä idea heijastimeksi ja lisäksi kaunis.
  Heijastin ei ole kovin tunnettu maailmalla.
  Itse olen nähnyt niitä vain koti-Suomessa ja sielläkin valitettavan vähän.
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole edes tullut ajatelleeksi heijastimia muussa maissa. Missä on ja missä ei. Toivottavasti käyttö yleistyy roimasti. Pimeässä ei vaan näy.

   Poista
 6. Hyvä tehdä itsestään näkyvä, kun mikään valo ei tahdo riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on jo viikkotolkulla ollut mustaa. Heijastimen merkityksen huomaa nyt selkeämmin.

   Poista
 7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Ihan super ihana idea! Minä mokoma hukkasin oman heijastimeni eilen joten pitää uusi tehdä tai hankkia. Niin pimeää on nyt, että heijastin on ehdottomasti oltava. Paras henkivakuutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heijastimet pakkaa katoamaan helposti. Ehkä juuri siksi tämä kaulanauha on yksi hyvä keino olla kadottamatta. Pimeää riittää vielä, joten nyt vaan tekemään heijastin itse tai ostamaan joku valmis. Nykyään on kyllä niin upeita tarjolla. Näkyvää alkuvuotta!

   Poista