sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Miten voisin juuri nyt muistaa läheisiäni?

Jo edellisen postauksen kohdalla ajatukset karkailivat sinne tänne, eikä viime päivät ole olleet yhtään helpompia. Moni asia näkyy uudessa valossa ja toteuttaakseen vanhoja tuttuja juttuja pitääkin käyttää erilaisia toimintamalleja. Enää ei pistäydytäkään kenen tahansa ovelle ja kenen tahansa luo kyläilemään. Mitä tehdä, kun korona rajoittaa elämää? 

Aika paljon mietityttää "mitä pitäisi tehdä ja miten",  kun aivan kaikki asiat ovat menneet päälaelleen. Kaiken keskellä tässä koittaa selkiyttää ajatuksiaan ja tekemisiään, kuinka voi esimerkiksi tavata ihmisiä. No, soitella tietenkin voi, mutta myös kirjoittaa. Olen elämäni aikana kirjoittanut jätesäkeittäin kirjeitä ja kortteja. Kirjeenvaihtokavereita oli paljon ulkomailla, enimmäkseen Japanissa. Vuosien saatossa nämä käsinkirjoitetut kirjeet ja kortit ovat vähentyneet huimasti. Kuitenkin juuri nyt on vahva tunne, että pitää palauttaa vanha harrastus jossain määrin henkiin.

- Koska olet viimeksi kirjoittanut kortin tai kirjeen? 

Tämän kaiken myllerryksen keskellä posti kuitenkin kulkee kotimaassa normaaliin malliin. Mitäpä jos lähettäisit postia ikäihmiselle tai jollekin muulle, jota et juuri nyt olosuhteiden pakosta voi tavata. Minä aloitin tekemällä erilaisia korttivaihtoehtoja. Lempparipuuhaani kun on lehtien selailu, kuvien leikkaaminen ja yhdistäminen. Nyt on valmiina aika monta korttia, joista on varmasti iloa saajilleen. Vielä kirjoitukset edessä.

Tässä niistä muutamia.


Kasa vanhoja ja uusia lehtiä oli tämän askartelun materiaaleina.


Kevään kauneimmat juhlat ovat pääsiäinen ja vappu. Niihin löytyikin sopivasti kuvia.


Joskus vanha ja uusi kuva sopivat yhteen kuin olisivat aina olleet niin.


Koira, ihmisen paras ystävä.
- Kuka haluaisi tämän kortin?


Tämä kortti tuo kunnon pihastajafiiliksen. Aivan kohta alkaa nimittäin istutushommat ja sitten saakin kastella ja valvoa kasvun ihmettä.


Monesta kuvasta koostuu tämäkin kortti.


On muuten jokunen tovi, kun olen viimeksi ostanut postimerkkejä kerralla arkeittain, jollei joulumerkkejä lasketa.


Tästä lähtee kohta kortteja maailmalle.

- Koska olet viimeksi lähettänyt postikortin?


26 kommenttia:

 1. Ihania kortteja! Minulla korttien lähettäminen on jäänyt kyllä unholaan. Viime vuoden puolella olen viimeksi kortteja lähettänyt. Minulla on yksi ystävä, jolta saan joka joulu, ystävänpäivä ja pääsiäinen kortin. Kortin saatuani tiedän, että olen hänelle erityisen tärkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   - Luulen, että monilta on korttien lähetys jäänyt. Viime vuosina jopa joulukorttien lähetys on vähentynyt. Juuri nyt on sellainen tunne, että korttien ja kurjeiden kirjoittelulla voisi hyvinkin olla uusi tuleminen. Ihanaa kun on ihmisiä, jotka lähettävät kortteja! Kirjoitellaan siis!

   Poista
 2. Nythän sitä on aikaa askarrella luulisin,minulla on aikaa muutenkin,kun olen ollut jo 3vuotta eläkkeellä, ja lapset ei asu enää kotona. Jouluna viimeksi kortteja tuli laitettua,
  Aikaa on soitellakkin...
  Minun ystävä ja laulujen sanoittja ja säveltäjä kuoli viikko sitten 61 vuotiaana, heti tuli mulle mieleen että miksi en saanut aikasiks soittaa tai laittaa vaikka kortti just tänä aikana, mutta kun emme tiedä milloin se kuolema tulee, ja usein se tulee yllättäen, niin aina jää jotain sanomatta, nyt koitan lohduttaa itseäni sillä että kuuntelen hänen kauniita tekstejään mm. souvarien laululla "lumikukkien maa", jonka voit kuunnella blogistani, usein sanoittaja ja säveltäjä jää unohduksiin, ystäväni teki lauluja kaikkiaan 300 tunnetuille artisteille, ja kun he laulaa niitä kappaleita, niin ihmiset voi luulla että laulaja itse on tehnyt sen laulun.Ystäväni tekemiä lauluja on soitettu radio suomessa, alfa tv.llä, järviradiossa,iskelmä radiossa mm. Reijo Taipaleelle, Kari Tapiolle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nythän sitä siis olisi oiva hetki alkaa askartelut. Olen kyllä usein kuullut, että kun alkaa eläkeikä niin sitten vasta kiire onkin. 😉

   Pienten ylläripostien lähetys tuo kivan tunteen. Nykyään se on hyvä harvinaisempaa herkkua. Jospa tästä nykypäivästä oppisi jotain. Liikaa ei kannata siirtää huomiselle ja on hyvä tarttua hetkeen. Parasta on muistaa juuri nyt!

   Lähipäivät ovat olleet pitkälti uutisten seuraamista, mutta mukana on monta puuhaa mm. tämä korttien tekeminen. Vanha kiva harrastus.

   Mukavaa viikkoa - muista pitää kynät sauhuamassa ja posti kulkemassa!

   Poista
 3. Ihania kortteja. Hyvää tätä viikkoa Sinuille!

  VastaaPoista
 4. Oikein kiva idea piristellä ystäviä. tykkään tosta koira-silmä kortista :)
  Minulla oli joku aika sitten vähän samanlainen korttihaaste. Tein ja lähetin muutaman kortin. Sittemmin on korttien lähettely taas jääny joulukorttien tasolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bongasin juuri yhden postin artikkelin, jossa kertoivat korttien lähettelyn lisääntyneen korona-uutusten aikana. Ehkä nyt tulee postituspiikki ihmisten käytökseen?!

   Poista
 5. Ystävän kanssa olemme lähetelleet kortteja toisillemme jo 40 vuotta. Minä teen itse ja ystävä hakee museoista joko taide- tai hassutuskortteja. Sitten kumpikin rustaa korttiinsa jonkun syvämietteisen pamauksen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mitä piristävämmältä tavalta muistaa ystävää. Molemmat olette varmasti iloisia aina kun posti luukusta kolahtaa. Voin vaan kuvitella. Ihana tapa 👍 Aina mielenkiintoista uutta ihmeteltävää!

   Poista
 6. Kauniita kortteja. Nyt etenkin korttien lähettäminen on tärkeää. Niiden vastaanottaminen on juhlaa. Kiitä sinua edellisestä lähimmäisen muistamisesta. Sain risulintujen avulla ajatukset hetkeksi pois koronasta.
  https://mummon-kirja.blogspot.com/2020/03/positiivinen-ajattelu.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤️ Mukavaa, jos risulinnut ovat johdattaneet ajatukset pois tästä koronan uutisvirrasta. Minunkin lintuparveni on jo karttunut. Parvessa on nyt jo kolme lintua! Täytyypä tulla lukemaan postauksesi 👍

   Poista
 7. Jouluksi olen lähettänyt viimeksi kortteja. Aikoinaan kirjoittelin kirjeitä, mutta nyt ne ovat muuttuneet viesteiksi, puheluiksi.
  Tykkäsin kirjoitella sen takia kirjoitan blogiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukortti on muuten pitänyt suhteellisen hyvin pintansa. Sitä on lähetetty aina. Tai olisiko tuo viime joulu ollut selvä notkahdus, kun oli postilakko. Sitä ei meinaa enää muistaakaan kun on jo uusi murhe arjessa. Blogi onkin muuten varsin hyvä kanava kirjoittaa - ja todella monelle. Minä koitan rustailla nyt myös kortteja.

   Poista
 8. Aivan ihania kortteja ja kiva idea lähettää nyt kortteja kun ei voi tavata läheisiä ja ystäviä.Itse teen ja lähetän paljon kortteja.. jouluksi,synttäreille,valmistujaisiin ynm.
  Mukavaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korttien lähettely on kiva tapa. Sulla se on säilynyt, mutta mulla hieman vähentynyt viime vuosina. Silti niitä usein teen. Kortit taitavat päätyä siis suoraan käteen ojennetuiksi nykyään. Nyt tämä hetki saa taas toiset ajatukset pintaan...

   Poista
 9. Ihania, pirteitä kortteja! Saajat varmasti ilahtuvat. Hyvä ajatus muutenkin piristämään näin korona-aikaan, varsinkin kun esim. isovanhempien luokse ei voi mennä kyläilemään. Itse olen lähettänyt viimeksi joulukortteja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hensku!

   Kyllä tässä saattaa syntyä teksti poikineen. Aikaa löytyy varmasti ja ainakin suoranaista tarvetta. Nyt on muistamisten aika enemmän kuin koskaan.

   Poista
 10. Hienot kortit olet tehnyt. Viimeksi lähetin parikuukautta sitten kortin pojanpojalle 3 v. Mutta harvoin kortteja tulee lähetettyä joulun ja pääsiäisen lisäksi. Niin ja tietysti ystävänpäiväksi lähetin muutaman kortin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsiäinen on muuten joulun ohella selvä suosikkiaika lähettää kortteja. Ja onhan tuo ystävänpäiväkin rynninyt rinnalle. Lapsillekin jotenkin ihan kuuluu aina synttärikortit. Kunpa ne säilyisivät aikuisuuteen asti.

   Poista
 11. Ihania ja kauniita. Kaikille iäkkäille sukulaisilleni olen soitellut ja kysellyt miten pärjätään! Päivä kerrallaan, se on nyt vaan näin. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetkessä eläminen on varmasti monelle juuri nyt ajankohtaista. Ei tarvitse liikaa suunnitella huomista, kun pitää olla kiinni tässä päivässä. Jännä kevät. Viikonloppuja sinulle 👍

   Poista
 12. Tänä keväänä olen lähettänyt ennätysmäärän postia äidilleni... taas yksi kuori odottaa postiin pääsyä....
  Miksei voisi muillekin... voisi... kirjeenvaihtoakin joskus oikein HARRASTIN, mutta se on hiipunut maileiksi/whatsApeiksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa!
   - Postia odotetaankin juuri nyt erityisen suurella innolla. Kirjeenvaihto oli joskus suosittu harrastus, mutta nykyään siitä ei puhu enää juurikaan ketään. Aika vaan muuttuu. Hyvä, että pidät ihanaa harrastusta yllä tavalla jos toisella.

   Aurinkoista kevättä - ja nyt jo; mukavaa vappua! Kevät etenee kohisten.

   Poista