sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Tätä on odotettu!

 (testattavana InVase)
- Löytyykö sinun kodistasi Aalto-maljakko?
- Kuinka usein käytät sitä?

Alvar Aallon suunnittelema Aalto-maljakko on varmasti lähes kaikille suomalaisille tuttu. Aalto osallistui Karhula-Iittala lasitehtaan suunnittelukilpailuun vuonna 1936 luonnossarjallaan. Tuotteiden valmistus aloitettiin kokeilun ja etsimisen kautta. Ensimmäiset sarjan lasiesineet valmistettiin nähtäviksi Suomen osastolle Pariisin maailmannäyttelyyn (1937). Tänä päivänä tuosta luonnossarjasta alkunsa saanut Aalto-majakko löytyy jo useista suomalaiskodeista. Se on arvostettua lasitaidetta niin lahjaksi kuin arkiseen omaan käyttöön. Kirkas lasikin on saanut rinnalleen monen monta kaunista väriä. Jokaiseen makuun sopivan.

Miten asetella kukat kauniisti Aalto-maljakkoon?

Minulla on jo vuosia ollut Aalto-maljakko, tai tarkemmin ajatellen useampia. Moni niistä on jäänyt odottamaan käyttöä, sillä kukka-asetelmien kanssa en ole tuntenut onnistuvani. Kuitenkin kova polte olisi päästää oma kotifloristi valloilleen. Siitä syystä monet maljakot ovat nyt ihan muussa käytössä. Usko tai älä pienet mm. hammasmukeina.

Kukka-asetelmissa olen yleensä turvautunut mm. tekemään teipeistä ristikkoa maljakon päälle. Sillä on saanut hieman toivottua tukea ja kohotusta asetelman syntyyn. Tulppaanit ovat isona kimppuna toimineet hyvin. Pidemmät ja hennommat kukat ovat tuottaneet päänvaivaa. Jotain muuta olen haaveillut avuksi. Välillä Aalto on unohtunut kaappiin. Mutta nyt. Apu on tullut!

Tunnetko jo InVasen?

Toiveeni on kuultu! Sain Puutarhurin Majalta testattavaksi InVase kukkatuen! Jo pelkkä ajatus ja alkutiedot kuulostivat lupaavilta. Ja täytyy lisätä: yllätyin erittäin positiivisesti. Enää en kaipaa teippivirityksiä enkä muitakaan kummallisuuksia.

InVase -kukkatuki on todellakin leikkokukille se kaivattu tuki, jota olen salaa toivonut. Tuen etuina voi listata myös sen, että se on lähes näkymätön, pesunkestävä, tehty kierrätetystä materiaalista eikä vahingoita lasista maljakkoa. 

Minä en malttanut odottaa yhtään, sillä innostuin heti kokeilemaan vihreään maljakkooni uutta ja runsasta kukka-asetelmaa, joka normaalisti on haastava toteuttaa isoon (16 cm:n) Aalto-maljakkoon. Kukkatuen avulla kurkottelin kohti korkeuksia ja korkein kohta asetelmassa oli 70 cm (napsasin asetelmaan pihapuista 70 cm:n mittaiset oksat). Kaupasta tarttui ruokaostosten ohella mukaan muhkea kukkakimppu, jossa oli erilaisia leikkokukkia. Arvostan suuresti kauniita, valmiita kukkakimppuja, mutta DIY-henkisenä ihmisenä haluan toki koittaa millaisia lopputuloksia saan itse aikaan. Juuri siksi kaupan kukkaniput ovat loistavia materiaaleja näihin omiin asetelmiin.

Ensimmäisenä ujutin kukkatukeen pitkät oksat ja sidoin ne vielä yhteen rautalangalla. Tarkoituksena oli tehdä pitkien oksien keskelle pääsiäislinnunpesä, mutta koska pääsiäiseen on vielä aikaa jätin pesän laittamatta. Testattu kuitenkin on, että hyvin se sinne luonnistaa. Tuki on 2-tasoinen, jolloin se antaa tuen ihan maljakon pohjalla ja sitten vielä ylempää. Pysyy taatusti pystyssä vaikka yksi ruusu keskellä Aaltoa. Miten hienoa!

Maljakon reunamille aloin pujotella mustikan varpuja. Korkeiden oksien ympärille tuli leikkokukkia. Viimeisenä asetelman reunoille painelin kuivattua meriheinää. Tästä muhkeustestistä tuli todellakin runsas lopputulos. Ja kuinka nopeasti. Ei tarvinnut ihmetellä ja pohtia mitään. Tämän tuen avulla asetelma onnistuu keneltä vaan. Voi sitä onnistumisen iloa. Niin ilahtuneena katson, kuinka 70 cm korkea rakennelma pysyy prikulleen paikallaan eikä kellahtele mihinkään suuntaan. Toivottavasti kuva viestii sen vaikutelman, jota itse tunnen. En näe mitään huonoa sanottavaa tästä uutuudesta.

Jos tovi sitten suosittelin äitienpäivälahjaksi Lungo-kastelukannua niin yhtä suurella innolla suosin myös tätä InVase-kukkatukea, jotka molemmat löytyy Puutarhurin Majasta. InVase on pakattu vielä tyylikkääseen laatikkoon, joka on valmis lahjapakkaus.

Parasta tässä kaikessa on se, että tulevaisuudessa Aalto-maljakko tulee olemaan entistä enemmän asetelmissani mukana. Kiitos Puutarhurin Maja - Aalto tulikin kovaan käyttöön uuden tukensa ansiosta!
_______________

- Arvoisa lukijani, joko sinä olet kokeillut?InVase-kukkatuki lahjapakkauksessaan.


InVase-kukkatuki on pakattu kauniiseen lahjapakkaukseen.


Taittuvuutensa ansioista kukkatukea on helppo säilyttää.


Kasassa!


Tuen tipautus maljakkoon.


...ja vettä perään.


Kukkien asettelua yksitellen.


Yhteensointuvia värejä.


Runsasta kokonaisvaikutelmaa.


Tulitikkuaski kuvaamassa mittasuhteita. Vettä maljakko puolillaan.


Ilahduttavaa, kuinka hienosti kukat pysyvät halutussa linjassa.Kyllä tätä näkyä jaksaa ihastella pidempäänkin.


InVase tuo täydellisen ryhdin kotifloristin asetelmiin.


Kun oikein tarkkaan katsoo maljakkoa huomaa, kuinka hienosti kukkatuki naamioituu veteen ja maljakkoon ja kuinka selkeästi kukat pysyvät linjassaan.


Kukkatuen avulla saa aikaan selkeää asettelua. Uskomatonta!

Kuinka usein sinä käytät Aalto-maljakkoasi?

18 kommenttia:

 1. Tuohan on ihan mahtava! Tuolla saa laitettua kukat ja oksat kauniisti maljakkoon. Kätevää, että tuen saa taitettua ja siten säilyttäminen ei vie turhaan tilaa kaapissa. Ei ollut tämä tuote entuudestaan tuttu. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä. Tämä on ollut mitä loistavin. Hyvä keksintö, jolla Aalto-maljakot nousevat ihan uuteen kukoistukseen. Puutarhurin Maja on hyvä paikka täydellisille löydöille. Vieläkin olen täysin hurmiossa ostamiini Lungo-kastelukannuihin, joita ei ihan helpolla löydä mistä vaan. Tämä kukkatuki tuli kivaan saumaan kokeiluun. On aikaa viritellä DIY-asetelmia sisällä kevättä odotellessa.

   Poista
 2. Wau tuohan on ihan huippu! Tosi kätevä! Minullakin on aaltomaljakko mutta siihen tulee oikeastaan melkeinpä vain isoissa juhlissa tehtyä asetelmiä muuten se on kaapissa:) Mukavaa alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanooa se! Itsekkin käytän Aalto-maljakkoa harvemmin kun mikään ei niin helposti asetu. Nyt sujuu. Suosittelen kyllä kokeilemaan. Tällä loihtii vaikka mitä. Ja onhan jo eka kevätkuu - hyvää maaliskuuta!

   Poista
 3. Onhan minulla aalto maljakko ja ihan samanlainen kuin sinulla, tällä hetkellä ei ole vielä kukkia siinä,tulppaaneja on joskus ollut, ja kehäkukkia,kesällä täällä maalla löytyy kauniita luonnonkukkia,eikä maksa mitään,muutama "antiikki" maljakkokin on 70 luvulta suomalaista lasia. En tiedä tarvitsisinko tuollaista tukea,ei ole tullut mieleenkään että pitäis hankkia kukka tuli, hyvä tietää kuitenkin tuo tuki.
  Hyvää alkavaa viikkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein vanhaa Aaltoa ei ehkä uskalla käyttää(?) Ne taitaa olla jo varsin arvokkaitakin. Ehkä se on vaan ihailtavaa taidetta. Käyttöesineeksi lukeutuu mieluummin uudemmat. Minulle tuo kukkatuki oli loistava, sillä se todella mahdollistaa vaikka vain yhden kukan asettelun isoon maljakkoon ja kukka pysyy hyvin halutussa paikassa, ei kellahtele.

   Mukavaa ensimmäistä kevätkuukautta! Kohta alkaa jo olla niitä luonnonkukkiakin 👍

   Poista
 4. No johan olet upean asetelman loihtinut vaasiin! Tämähän on jo veistoksellisuudessan ihan taideteos. :) Värillinen maljakko toimiikin kauniina pohjana keväiselle kimpulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Värillinen lasi tuo asetelmaan lisää keväistä vihreyttä. Tämä normaali "iso maljakko" tuntuu miltei pieneltä kun tuki vie kukat korkeuksiin. Juuri sitä mitä olen kaivannut.

   Poista
 5. Aivan mahtava keksintö. Kiitos tämän jakamisesta.
  Aaltomaljakko - vähän epäkäytännöllisenä - ja muutkin maljakot ovat jääneet isoon taloon nuorille, kun vaarin kanssa muutimme mummonmökkiin jäätyämme eläkkeelle Mutta kun tuon vekottimen hankin, kotiutan maljakon mummonmökkiin.
  Hyvää keväistä maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos vinkistä oli iloa. Minä tunnen itseni jo hitusen floristiksi. Mikäs sen hienompi tunne näin keväällä.

   Ja tottakai...kotiuta Aalto-maljakko. Useiden ja upeiden kukka-asetelmien kevättä sinulle!

   Poista
 6. Olenkohan minä huono suomalainen, koska minulla ei ole aaltomaljakkoa? Onko tuo tuki tarkoitettu vain aaltoon vai passaako se muihinkin maljakoihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä siitä huoli. Ei Aaltoa kaikilla ole. Mutta monelle se on kuitenkin tuttu.

   - Kukkatuki tekee maljakolle ihmeitä. Se on ihan mittojen mukaan eli ei niinkään muihin maljakkomalleihin. Tällä tuella lähti minunkin aaltoni kaapin perukoilta ihan uuteen eloon. Voin kuvitella olevani floristi 👍

   Poista
 7. Samanvärinen Aaltomaljakko löytyy ja kyllä minä sitä aina välillä käytänkin mutta kun minulla on maljakoita ei nyt enää kymmeniä koska olen osan myynytkin, mutta tosi paljon kuitenkin. Tämä sinun esittelemä asetin on kyllä huippu juttu. Pitää jossain vaiheessa minunkin katsastaa tämä. Kiitos esittelystä ja hienon asetelman teit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se hyvä maljakko taitaa olla semmonen ikuinen etsintä. On niitä minullakin monua ja usein muka "väärä". Tällä tuella haluan uskoa, että Aallosta tuli lopulta "oikea".

   Poista
 8. Olen tuon tuen nähnyt jossain mainoksessa, mutta pitäisi se hankkia. Minulla on kolme Aaltomaljakkoa-kirkas, sininen ja oisko se ruskea tai lila. Nyt varsinkin tulppaaniaikaan maljakko on minulla ahkeraan käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi. InVasen avulla onnistuu moni asetelma. Aalto-maljakko tulee todellakin käyttöön! Oma ensimmäinen asetelmani on yhä hienossa ryhdissä. Tietysti kukkavalinnoillakin on merkityksensä. Iloa asetelmiin! Et tule varmastikaan pettymään.

   Poista
 9. No onpas hyvä keksintö tuo tuki. Minullakin Aalto-maljakko aika vähällä käytöllä. Sen täytyy olla aika täynnä kukkia, että se on jonkun näköinen. Siis ilman tuota tukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattele, kuinka moni sanookaan juuri samoin; "maljakko on, mutta vähällä käytöllä". Nyt voi alkaa aivan uusi aika. Pienestä se on kiinni.

   Poista