tiistai 14. huhtikuuta 2020

Oli aika kotoilla - osa 4. Pelasta vanhat korit!

Syvällä sydämessä on aina paikka erilaisille koreille. Täytyy oikein ihmetellä, kuinka ne onnistuvatkin vuosi toisensa jälkeen pitämään pintansa eikä niihin kyllästy koskaan. Erilaiset materiaalit ja punokset viehättävät. Välillä muodissa on luonnolliset sävyt ja pian taas maalatut pinnat. Ikuisuuksia ei kori kestä, mutta pitääkö sitä silloinkaan heittää roskiin? Olisiko vielä pieni jatkoaika mahdollinen?

Minä ainakin uskon niin. Tämä tänään postaamani toteutus ei ole mikään suuri oivallus, mutta ehkä se voi antaa ajattelemisen aihetta. Voiko hieman rämähtänytkin kori vielä olla "iskussa". Minun silmiini nimittäin tänään ollaan iskussa!

Joka kevät mietin kauden askarteluja - uusia juttuja tai paremminkin "vanhoja juttuja uusin silmin". Niitä pitää keksiä aina. Näin aika ei tule koskaan pitkäksi, kun puuhasteltavaa riittää. Ja mikäs sen parempaa näin koronakeväänä olisikaan; Pidä itsesi vireessä kuten aina muutenkin. Onnistuneet lopputulokset ovat iloisia yllätyksiä - aina.

Roskalavalta löytämäni kori oli aavistuksen virttynyt ja pohja jostain kohdin hieman kärsinyt. Näin siinä kuitenkin uuden mahdollisuuden loistaa. Poimin korin matkaani. Puhdistin sen ja annoin kuivua. Sävyn muutokseen käytin mattamustaa spraymaalia. Korin vuorasin isolla mustalla jätesäkillä ja leikkasin ylimääräiset reunat. Pussin pohjaan tein pieniä reikiä, jotta ulos jäävästä korista pääsee sadevedet valumaan pois. Täytin korin uudella mullalla ja istutin kevään ensimmäiset orvokit. Mullan päälle sovittelin kuivunutta meriheinää. Roskalavalla hieman kärsineeltä näyttänyt kori oli kuin luotu uuteen tehtäväänsä, eikä kukaan pitänyt lopputulosta huonona. Ihmettelivät vaan, miksi tällainenkin on heitetty roskiin. Kierrätys kannattaa siis tässäkin kohdin.

P.S ja samaiselta roskalavalta bongasin myös ihanan terrakottaruukun, josta valuu narsisseja hiekalle. Katso kuva Oli aika -blogin instagramista!


Tässä hehkuu lopputulos lähikuvassa.


Alussa kori näytti tältä. Ohje on helppo; väriä pintaan ja vanhakin näyttää nuoremmalta :)


Mattamustalla maalattu kori on vuorausvaiheessa.


Terassi on pesemättä, monet maalaukset tekemättä, mutta hurraa - ensimmäiset orvokit ovat saaneet uuden kodin!- Harrastatko sinä tuunauksia? Ja mikä on paras vinkkisi?

22 kommenttia:

 1. Hieno tuunaus, hyvä että tuon korin pelastit! Minustakin on kiva antaa vanhoille tavaroille "uusi elämä":) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Kori on helppo herättää henkiin. Uuden värin ihmeellinen taika ♥️ Se on uusi elämä. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. kauniita on kesäkukat.
  Muutamia koreja kyllä löytyy, en ole vielä keksinyt käyttöä,
  en hirveesti kesäkukkia ole ostanut muutenkaan, naapuri on tuonut niitä mulle, kun on huiskulassa töissä, tuo on hyvä vinkki.
  Minulla menee kesä aina itä-suomessa ollessa, ja täällä marjametsässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat mun ekat orvokit, mutta saattaapi niitä tulla lisääkin. Olen viime päivinä ihaillut muiden kuvissa niitä rösöreunaisia orvokkeja ja ehkä ne sulostuttavat seuraavassa DIY-hommassa. Kukkia ei kai voi olla liikaa 😉 tosin muistan kuumina kesinä sen kastelurumban.

   Kukkaloistoa sinullekin. Kiva naapuri sulla 😊 Hän pitää hyvin 'kukissa'.

   Poista
 3. Samat puuhat täällä. Naapurin roskiskuormasta meille pelastautui rottinkiarkku ja -lipasto, joita on ilmeisesti säilytetty tuulessa, sateessa ja pakkasessa monta vuotta. Kävin tänään ostamassa suhumaalia ja huomenna tapahtuu ihmeitä ;) Tosin orvokkeja en voi vielä istuttaa, koska meillä on lumi maassa ja lisää tulee =(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roskakuormat ja -lavat ovat pienoisia aarrepaikkoja. Ja kun tarpeeksi tuttavuutta tekee tulee melkein riippuvuus - aina pitää löytää joku romu ja tehdä siitä joku huipoukelpo. Mulle on tainnut käydä näin. Nyt kironakeväänä voi hakea varastosta melkein mitä vain kun kaikkea on.
   Aarrejahtien värittämää kevättä!

   Poista
 4. Ihan uudelta näyttää! Kiva koti orvokeille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on pieniä tekoja, mutta suuria vaikutuksia. Valmista syntyy hetkessä.

   Poista
 5. Yhtään koria en oo maalannu, vaikka selvästi tulee tosi kivaa jälkeä. Pitää laittaa korvan taakse hautumaan josko olis aika ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattele vaan sillä silmällä, jos rämähtäneitä koreja tulee vastaan. Kyllä ne usein kaipaavat jatkoaikansa.

   Poista
 6. Upean tuunauksen olet tehnyt. Ihana orvokki. Ihanaa että kevät tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuunaus on aina valloittavaa hommaa. Siinä tietää, että joku säästyi kaatopaikalta. Lämmittävä ihan ajaruksenakin.

   Poista
 7. Hienoa, että annoit korille upean uuden elämän <3

  VastaaPoista
 8. Ihanuus! itsekin olen yhden korin mustaksi maalannut! Lempeitä huhtikuun päiviä Sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on aika tehokas. Väri peittää alleen kaikki varsin tasaisesti. Kaunista kevättä sinulle!

   Poista
 9. Upean näköinen kukkakori orvokkeineen. Tuunaamalla päivittyy ja ei jää kori ns. nurkkiin pyörimään. Hyvää huhtikuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuunaus on ehdottomasti parasta mitä tiedän. Sitä tekee mieli koklata kaikelle vanhalle ja ainakin niille, jotka ovat päätymässä kaatopaikalle.
   Iloa kevääseen!

   Poista
 10. Tulipa kivan näköinen kori orvokeille. Hieno lopputulos. Mukavaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla se on loistanut pihalla kevään ekana sulostuttajana. Kaunis!

   Poista
 11. Kauniisti tuunattu! Keväiset orvokit oikein hehkuvat pesässään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään ensimmäiset orvokit ovat lupaus kesästä. Kauniita kuin mitkä ja kori toimii.

   Poista