tiistai 7. huhtikuuta 2020

Oli aika kotoilla - osa 2. Kranssi pääsiäiseksi

Kevät on ihan parasta aikaa heittäytyä kaikenlaisten ihanien askartelujen äärelle. Juuri nyt onkin oiva hetki kaivaa varastojen uumenista kaikki vanhat "tätä ehkä tarvitsen joskus" -jemmat ja käyttää myös hyödyksi materiaalia, jota luonto tarjoaa. Vanha tulee käyttöön juurikin koronakeväänä, jolloin uusia materiaaleja ei käydä ostelemassa kaupoista. Nyt voi todella laittaa kekseliäisyyden peliin ja miettiä, miten mitäkin voi hyödyntää. Ja toisaalta nyt saattaa myös olla enemmän aikaa kaikenmoisille kotipuuhille, kun ulkomaailma ei kutsu minnekään. Kotoilu on kiva sana. Se on aina tulvinut sydämiä ja sana kuvaa kaikkea kaunista. Tänä keväänä kotoilu on erilaista, tavallaan pakonomaista, mutta siitä voi luoda mielekästä erilaisen tekemisen kautta. 

Minä olen päättänyt pitää kiinni outona ajanjaksona juurikin mielekkäistä puuhista ja olen parhaani mukaan koittanut myös keksiä, millä saisin yllätettyä jonkun toisen karanteeniaikaa.

Oli aika -blogin Facebookin ja Instagramin puolella on ollut jo monia pieniä vinkkejä ja kuvia "Oli aika kotoilla" -teemalla. Täällä blogin www-sivuilla on tänään vuorossa kranssi. 

Meidän tienoilla on pajut jo pitkällä ja jotkut jopa liian pitkällä pääsiäistarpeisiin. Tähän simppeliin kranssiin käytin kuitenkin pajunoksia, harmaita höyheniä ja Puutarhurin Maja -puodin silkkisiä krookuksia. Näillä materiaaleilla voidaan jatkaa niin pitkälle kuin ne hyvältä näyttävät, sillä kranssi on taivasalla säiden armoilla. Jos tässä vielä pökkää tunne, että haluaa extraripauksen lisää pääsiäistä voi mukaan sujauttaa pupun tai keltaisen pääsiäistipun, mutta tunnelma on riittävä näinkin. Metallirengas on vanha säästö, jonka ympärille takertuu milloin mitäkin vuodenaikojen ja vaihtuvien teemojen myötä. Metallirengas on suloisesti aina ajankohtainen.

Tämän kranssin väkersin valmiiksi jo maanantaina ja kuinka ollakaan päivän Turun Sanomassakin oli aiheena kranssin tekeminen. Askarteluista innostuneena halusin jakaa innostusta myös muille ja hommasin ylimääräisen päivän lehden ja vein sen läheisen kerrostalon alaovelle. Sieltä sen sai ottaa hän, jota aihe kiinnosti. Ja jollei muuta, niin ainakin päivän uutiset kiinnostavat aina.

...kukakohan oli se onnekas, joka sai eilen aamutuimaan tuoreen lehden...?


Tällainen on nyt valmis kranssi pääsiäiseksi. Aika simppeli, mutta täydentyy helposti, jos siltä tuntuu.


Pajuja on Suomessa monta eri lajia, enkä tunne läheskään kaikkia. Riittää, että paju on paju. Pääsiäisen pajunkissa on mielissä tietynlainen ja tämä ei varsinaisesti ole se "minun silmäni pajunkissa", mutta kelpaa vallan hyvin tähän työhön.


Tein pari pientä nippua, jotka sidoin rautalangalla toisiinsa ja samalla metallirenkaan alareunaan keskelle.


Sitten vaan sitomaan oksia pyöreää linjaa pitkin ylöspäin. Väliin ujutin hentoja höyheniä ja lopulta päällimmäiseksi kaksi krookusta.


Maanantaina 6.4. kranssien teko oli esillä myös Turun Sanomien sivuilla. Siellä oli ohjeet styroksisen kranssipohjan hyödyntämiseen ja kuinka voi oksista pyörittelemällä saada pohjan kranssille.


Tässä vielä minun näkemykseni tälle pääsiäiselle.


Lähitalon alaovelle vein yllärin, jollekin. Uusi lehti ja kivoja askarteluideoita. Toivottavasti oli iloa jollekin karanteenipäiviksi.


Tällä kertaa kotoiltiin tähän malliin. 
Ja nyt uusia ideoita kohti. 

Muista myös postaukset Oli aika -blogin Facebookin ja Instagramin puolella.

- Millaisia pääsiäisaskarteluja sinä olet jo kerennyt tehdä?

10 kommenttia:

 1. Mulle ei ole tullut aikoihin turun sanomaa, joskus tarjouksena olen tilannut 3kk.
  Lähikaupassa on kyllä joka päivä myytävänä, ja joskus pankissa katson lehden.
  Turkulainen tulee luettua netistä joka viikko.
  Joo askartelin pääsiäis kranssin, laitan huomen illalla myöhällä pääsiäis tunnelmaa blogiin, se ei ole kuitenkaan pajun oksista tehty, ruohot ja rahkapiirakat on tehty ja narsissi ruukku haettu lähikaupasta.
  Ai niin mämmiä olen ostanut 5 rovellista, tykkään hirveesti siitä ja kun sitä saa lähes sokerittomana.
  Kaupunkiin tekis mieli mennä, mutta en pääse kun bussi kuski ei ota kolikoita vastaan, sit kun sinne pääsee, niin onhan se elämys.
  Hyvää hiljaista viikkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se pääsiäinen tulee vaikkakin hieman uusin kuvioin. Minä olen tilannut TS:n juurikin nyt koronakevääksi, sillä tähänkin olen liittänyt yhden idean, josta myöhemmin blogissa lisää.

   Tänä keväänä on pääsiäiseen käytetty kaikkea jo olemassa olevaa. Liikuskelu yleisillä paikoilla on todella minimissä. Ei tässä liikoja tule siis ostettua. Verkkokaupassa on aina jokunen päivä toimitusaikaa. Mutta - Ei haittaa. Nyt ollaan vaan uuden edessä.

   Mämmiä on ostettu, sillä joku asia aina on ja pysyy. Iloista pääsiäistä sulle!

   Poista
 2. Söpö kranssi.
  Kiva, että lehti meni ilahduttamaan jotakuta onnekasta.
  Kun jälkeläiset kolmessa alenevassa polvessa eivät voi tulla visiitille, en koristele kotia täksi pääsiäiseksi.
  Ps. Uusia risulintuja tein muutaman.
  Hyvää pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanomalehdellä on suuri merkitys juuri nyt. Se pääsee vanhaan merkitykseensä juurikin näinä päivinä. Aamukahvi saa tutun kaverin. Päätin sen ilon suoda jollekin muullekin.

   Risulintuja näköjään sinnekin kotiutuu. Ne on kevään ilostuttajat. Iloa sinne!

   Poista
 3. Siä elit kranssiaikaa jo ennen kun siihen oli julkisesti yllytetty! ;) Hieno kranssi ulos. Yksinkertaisen näköinen (vaan ei varmaan tekoinen) ja kaunis.
  Mitään pääsiäisaskartelua en ole tehnyt. Pitänee mennä kellariin kaivelemaan jotain koristeita esille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kannattaa askarrella pääsiäisenä sitä sun tätä sillä pääsiäiskoristeet käyvät pitkälle kevääseen. Kranssit ovat aika helppoja ja niitä voi tehdä vaikka mistä - ison vaikka hulahula-vanteesta!

   Poista
 4. Kauniin kranssin olet askarrellut, tykkään niin.💜
  Leppoisaa pääsiäisviikkoa sinulle.💜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Simppeli juttu, joka tuo riittävästi ilmettä.

   Poista
 5. Pitkistä pajunvitsoista pyörittelin sojokkeen (sori, en keksi parempaakaan nimeä), jonka kärki on tällä hetkellä taivutuksessa. Meinaan ripustaa taivutettuun päähän jonkun keväthärpäkkeen ja tökätä koko komeuden kukkaistutuksen keskelle. Kipsasin muovimunia, sillä edelliset ovat uhkaavasti hävinneet pääsiäisvadilta. Sitten dyykkasin roskalavalta enkelipatsaan ja tein siipensä tiputtaneelle enkelille uuden. Nyt patsas odottaa kultamaalia... Ihanaa aikaa tämä kevät, kun maa on vielä paljas eikä voi ruopsuttaa kukkamaita. Saa tehdä hyvällä omallatunnolla kaikkea hupsun hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan kuulostaa todella upealta! Kipsatut muovimunat vaikuttaa kivoilta, mutta tuo siipensä takaisin saanut enkeli on ihan parasta. Josta tulikin mieleen, että mulla taitaa olla enkeli, joka on "yksisiipinen". Ehkä voisin korjata sen tai ottaa toisenkin siiven pois ja värkätä kokonaan uudet.

   Kyllä kaikenlaista puuhaa riittää ja kun roskalavoilta bongaa jotain, niin hups! taas on lisää puuhattavaa. Olen löytänyt ties mitä, joten "uudet käyttöideat" -lista on taas entistä pidempi...

   Poista