maanantai 30. marraskuuta 2020

Musta, mustempi, mustin -> kierrätyskuusi

Päivä on musta, maa on musta, kuusi on musta. Mutta mieli on valoisa, sillä joulukuu alkaa huomenna. Vihdoin on aika päästä avaamaan ensimmäinen luukku joulukalenterista, jonka pinnalle on laskeutunut jo kevyt pölykerros. Ajoissa on ajoissa. Joulukalenteri on ostettu monta päivää sitten, mutta ulkokuusi onkin rakennettu jo kuukausia sitten.

Helpoin joulupuu ikinä - kierrätyskuusi

Keväällä sain rakennustyömaalta vanhoja lavoja ja lautoja. Niistä syntyi kuusi. Mielessä oli pidemmän aikaa ollut suunnitelma roskasta synnytettävästä joulukuusesta. Mieli seikkailee kesällä joulussa ja jouluna kesässä. Aika hassua. Toukokuussa olikin joulukuusi valmis tai ainakin melkein. Jos haluat tietää, miten kuusen rakentelu edistyi voit palata keväisiin hetkiin tästä

Kuusi oli sivummalla säilytyksessä ja nyt oli loistava hetki nostaa se esille. Terassin kulmasta löytyi sopiva nurkka jonne ei myrsky osu eikä tuuli tuiverra. Puisella rakennelmalla on nimittäin jonkun verran painoa ja korkeutta eli selkä seinää vasten -ajatuksella se sulostuttaa kivasti juuri tässä. Muutamat ruuvit ja koukut löysivät paikkansa ja nyt pääsin myös ripustelemaan oksille vanhat pallot, jotka ovat seikkailleet pisin pihaa, joka vuosi eri paikassa. Tässä on sekalainen kokoelma palloja, jotka on kiinnitetty rautalangalla paikoillaan pysymisen takaamiseksi. Yhtenäisempi syntyisi, jos kaikki olisi samaa kokoa ja väriä. Ehkä tämä sekametelisoppakin on ihan ok sillä oksien välistyksetkin ovat villit, liki alkuperäiset lautojen kiinnityskohdat. Lähellä Tuija-joulupukki tarkkailee tilannetta.

Tämä kelpaa meidän perheelle juuri näin. Lisää joulua tullee ympärille kaiken aikaa. Joulu on katettu. Millainen kuusi teillä on?


Tässä sitä on kierrätyskuusi jo aikalailla valmiina. Kaikenlaiset keräilyerät löysivät oksilta omat paikkansa.


Keväällä hihkuttiin, kun latva kurkotti korkeuksiin.


Joillekin musta kuusi on liikaa, mutta vihreää taustaa vasten ei se niin jyrkkä ole, eihän?


Illan pimeinä hetkinä kuva on himppasen synkkä ja pelottava, mutta kivasti nuo pallot loistavat myöhään illallakin.

Mukavaa joulukuuta kaikille!

36 kommenttia:

 1. Hieno idea ja kestävä kuusi! Meillä on muovikuusi, mutta vielä varastossa.
  Ihanaa joulun odotusta sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tämä todellakin kestä. Kesäksi voisi keksiä jotain kivaa. Sopisiko tähän kukkia? Musta tuntuu, että tänä vuonna ihmiset ovat viritelleet kuusia jo nyt myös sisälle. Mukavia jouluisia päiviä sinulle!

   Poista
 2. waujokomea ja kekseliästi ajateltu käyttää lautoja, kannatan kierrätystä. Me ei laiteta kuusta, silloin kun lapset oli vielä kotona, niin silloin laitettiin, tosin mulla on ulkona valot kuusessa olleet jo jonkin aikaa.
  Ja turun tuomiokirkon kuusta aina käydään katsomassa autolla illalla.
  Hyvää joulukuuta !
  Hyvää joulukuuta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin tykästynyt näihin 'jätelautoihin'. Tuommoinen käsittelemätön raakalauta on moneen ihan parasta rakennusmateriaalia. Valot ulkokuusessa on suloiset. Tässä kuusessa valonlähteenä tosin vain pari lyhtyä. Jouluiloa!

   Poista
 3. Tämä kuusi-ideasi on upea ja niin kekseliäs. Ihastuin kuuseesi jo, kun eka kerran siitä kerroit ja näytit. Nyt joulukoristuksissaan se näyttää kauniilta ja myös hyvin joulyuiselta.
  Meillä on pihassa muutama vuosi sitten naapurin pihasta saatu kuusi, jonka lapioin sieltä ison juuripaakun kanssa ja toin kottikärryllä omaan pihaan istutettavaksi. Siinä leditoksillaan ja koristeena lunta.
  Jouluaatonaattona haetaan metsästä noin metrin korkuinen kuusi tupaan. Sen paikka on portaikon alla, kun tilaa on vähän. Tämä kuusenpaikka ja kuusiajatus on lähtenyt edellis joulun alla omalta pojalta(46v), jok akävi joulua toivottamassa vanhemmilleen ja ehdotti, "kyllä taloon täytyy joulukuusi hankkia!" Se hankitaan myös nyt jouluksi.
  Riemukasta joulukuuta sinne suunnalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla, kuinka nämä siirretytkin puut voivat selvitä siirtämisestä. Usein mietin sitä itse, kuinka käy. Ja kasvien kanssa yleensäkin.

   Joulukuusi sisällä on kyllä tärkeä tunnelman luoja. Siitä tulee tavallaan lapsuus mieleen, aika jolloin kaikilla oli kuusi. Ja aito. Meille on nyt tulossa joulumänty. Tai voihan se olla, että kerker tulla vielä kuusikin...

   Joulumielen eteen pitää työskennellä, sillä jatkuvat rajoitukset hajottavat tunnelmaa. Joulukuusta taitaa tulla monin tavoin erilainen.

   Poista
 4. Hienosti sopii musta kuusi vihreään taustaansa.
  Mies sanoi kuusesi nähtyään, että joulusesongin jälkeen siihen voi ripustaa lintujen eväät.Mutta sinullahan on upeat häkit :D
  Mahtavaa joulukuuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten totta. Linnut olisivat kyllä iloisia kuusen oksilla roikkuvista talipalloista. Hyvä idea! Kiitosterkut miehellesi 👍

   Lintuhäkeissä on käyneet vuoroin pikkulinnut ja oravat 😊 Koittavat siinä sitten sovussa jakaa. Orava vaan pomottelee...

   Poista
 5. Hei tuo taidemuseon kuva ei ole nyt tänä vuonna kuvattu, löysin sen kuvan jostain kansiosta, niin laitoin,
  ehkä siellä on kuusi myös nyt valoineen, en ole käynyt katsomassa ?
  (näköjään 2x tuli toivotukset tuonne)
  Tuli käytyä Loimaalla asti jouluostoksilla aamulla aikaisin, mukava oli käydä kaupoilla, kun ei ollut porukkaa kuin muutamia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän taidemuseolla ole joka vuosi kuusi ollut. Muistaisin näin. Keskustassa ei ole tullut paljon käytyä - jos missään. Parhaat kauppareissujen ajankohdat on takuulla aikaisin, sillä silloin ei porukoita ole paljon liikkeellä. Nyt on taas erikoista aikaa, kun kaikkia uusia ohjeistuksia tuli.

   Poista
 6. Onpa komea kuusi ja kierrätystä parhaimmillaan :) Mukavaa joulukuun alkua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kyllä. Taksan miehet selvii vähemmällä siivouksella kun meitsi pyörähtää maisemissa 🤭 Iloista joulukuuta!

   Poista
 7. Sinullakin on Joulupuu RAKENNETTU kirjaimellisesti :) Minulla on se rautalankaverkkoon rustattu kuusi tuija-aidan leikkuujätteestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti kuulostaa kivalta! Hyvää leikkuujätteen hyötykäyttöä. Tuijat muuten kasvavatkin yllättävästi. Minä leikkaan niitä usein jouluasetelmiin.

   Poista
 8. Hii-haa, onpa hauska idea ja toteutus!
  Samankokoiset pallot olisivat tylsiä, kiva näin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Mulle ja koko perheelle ihan passeli - vähän sitä, vähän tätä. Toimii 😉

   Poista
 9. Ihastuin kuuseesi oitis, kun ensimmäisen kerran sen näin. Kierrätysmatskulle peukkua! Vihreää vasten musta kuusi pääsee upeasti esille. Pallot loistavat kauniisti pimeässä. Ihanaa aikaa tämä joulukuu ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus aika simppeli ratkaisu on ihan toimiva. Ei tarvitse liikaa kikkailua. Pitäisikö pelastaa kaikki roskalavat 🧐 Tiedä vielä mitä syntyisi...

   Poista
 10. Hieno kuusi, tuohon voi ripustaa vuoden kuluessa, vaikka mitä.
  Minulla ei ole ollut kuusta kymmeniin vuosiin, enkä enää nostele koristeitakaan esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevääksi ja kesäksi voisi keksiä uudet 'ripustukset', sillä kuusi on aina ulkona. Kesällä se ei vaikuttanut nurmikentällä lainkaan jouluisalta. No nyt vaan keksimään lisää...

   Poista
 11. No mutta todella hieno kuusi ja juurikin mustana. Minulla on ollut vähän samankaltaisia ajatuksia tehdä tällainen kuusi mutta ei vielä toteudu tänä vuonna ja kun se valmistuu se on myös todennäköisesti musta 🤗❤ kiitos värivinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on helppo väri. Siinä ei liat erotu ja se ehkä virttyy silleen sopivasti. Aika näyttää. Lämmin suositus kuitenkin juuri mustalle värille.

   Poista
 12. Muistankohan oikein, että näin kuusiprojektin täällä blogissasi jo silloin, kun se oli alkutekijöissään? Ehkä. Tykkään tuosta todella paljn! Mitään en ottaisi pois ja tuskin mitään lisäisinkään.
  Aikoinaan mulla oli aina täällä oikea kuusi, mutta yksi plus yksi; mulla on lankkulattiat ja niiden välissä raot. Neulasia löytyi juhannukseen saakka. Hetken haaveilin valkoisesta muovikuusesta, mutta ajatus on alkanut kääntymään pieneen pöytäkokoiseen. Saas nähdä.
  Mukavia joulukuun alkupäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu juu. Vanha prokkis viety loppuunsa. Koristeet kruunaavat homman.

   Tuo lankkulattia ja kuusi on paha yhdistelmä. Mulla oli vastaavaa ongelmaa, kun pöytälevynä oli vanha savusaunan ovi. Aina meni ruokamuruja ovilautojen väleihin. Ei ollut lasilevyä, ikävä kyllä.

   Jännää joulukuuta sinne!

   Poista
 13. Onpa hauska joulupuu. Kiva toteutus.
  Mukavaa joulun odotusta. 🌲🎄

  VastaaPoista
 14. Onpa hauska joulupuu. Kiva toteutus. 🎄🌲

  VastaaPoista
 15. OI, kun tuli kiva kuusi!, hieno idea👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Siellä se pönöttää ylväänä paikallaan 😁

   Poista
 16. Todella kekseliäs idea! Kesällähän kuuseen voi ripustaa vaikka kesäkukkia roikkumaan. Mahtavaa kierrätystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat ovat hyvä idea kesäaikaan. Saapi nähdä, mihin koristeluun päädyn...

   Poista