keskiviikko 23. joulukuuta 2020

Ei voi olla joulua ilman joulukukkia

Hetken ehdin jo pelätä, kuinka käy mun lempparitapahtuman kun korona on vienyt yhtä sun toista. Kaiken keskellä täytyy sanoa - onneksi luovuus on saanut kukkia! Livian floristiopiskelijat ovat jälleen tänä jouluna lyöneet taiteelliset osaamisensa yhteen ja Floristiikkatalon joulu toteutui Piikkiössä!

Nyt näyttely on jo mennyt ja on aika hiljentyä jouluun, mutta mieluusti palaan näyttelykuvien myötä joka jouluisen perinteeni pariin. Tänäkin vuonna heidän kukkapuotinsa oli täynnä erilaisia ja kauniita kukkia koteihin. Meidän jouluamme lähti sulostuttamaan viherkasveja, jotka olivat saaneet jouluista ilmettä, tuli punamarjaiset koristeoksat ja komeaa riikinkukon sulkaa. Jos haluat tutustua tarkemmin näyttelyantiin - kuvia löytyy heidän facebookistaan tästä.

Floristiikkatalon joulu on aina paikka, jossa jokainen voi löytää ja kaivaa itsestään esiin oman "kotifloristin". Ympäristö inspiroi ja innostaa kokeilemaan. Näkemään erilaisia luonnosta saatavia materiaaleja toisin silmin. Kaikkein parasta on kuitenkin ihailla opiskelijoiden töitä - huikean kauniita, suuria ja näyttäviä kokonaisuuksia, joissa kasveilla on päärooli. Tänä vuonna työt kantoivat nimeä Talven kruunu. Jokainen työ on taidonnäyte. On vaikea käsittää kuinka monta vaihetta tehdään jotta nämä valtavat teokset ovat valmiita. Mukana on myös pienempää ja siroa.

Mitä erikoisin vuosi on hiljalleen päättymässä ja alkaa uusi vuosi uusin toivein. Se on aikaa jolloin vuosittain innolla otetaan esiin uusi almanakka, jonka sivuille voi suunnitella tulevia. Ajattelin tästäkin Floristiikkatalon joulusta viedä muutamia asioita muistilapulla uuden almanakan kesäkuukausille, jotta muistan poimia kasveja ajoissa ja taas hyödyntää kukkavinkkejä esim. omille mallinukeille. Niiden kruunuksi voisi rakentaa uudet luomukset. Vanhoja kesäkokeilujani näet mm. täältä. Kukkien ei tarvitse kotonakaan olla vain kimppuja. Ne voivat olla rakennettu erilaisille alustoille tai suuria seinälle rakennettuja pintoja, joita voi kasata ja vaihtaa vuosittain tarpeen mukaan. Selväähän on, että kuivakukat keräävät pölyä ja niiden pyyhkiminen on hankalaa, joten luomuksia voi taiteilla uusia ja uusia.

Aina joku kysyy, mitä ilman ei tule joulua. Vastaus voi olla ihmiset, ruoka, lumi, musiikki, kukat...tämä postaus on se päivä jolloin oodi käy kukille. Ihastuneena katson kuivakukkia, heiniä, sammalta, kaarnaa, jäkälää jms. Katso alta muutama kuva tämän vuoden Floristiikkatalon joulusta. 

P.S viime vuoden näyttely löytyy täältä.


Kasveja, makrameeta ja erilaisia pyöreitä muotoja. Bambu ja korimateriaali on suosittua. Mietinpä juuri, jos hulavanne on vähällä käytöllä niin siitäkin saisi melkoisen pohjan ruveta rakentamaan.


Odotetaan taas vuosi ja ensi jouluna meitä jälleen opastaa tällaiset ständit uusiin ihmemaihin.


Tällaiset suuret seinämät tuovat satumaista ilmettä myös kotiseinille. Mietipä, kuinka monta kasvia pystyt erottamaan ja tunnistamaan?


Ilmakasvit ovat saaneet hauskat uudet telineet.


Loistava vinkki kuinka hyödyntää esim. kaisloja, erilaisia heiniä, viljoja jms. Kannattaa siis säilyttää esim. kaikki vanhat lampunvarjostimet. Niistä voi löytyä hyviä kehikkoja tähän ideaan.Kesällä kun muistaisi kerätä materiaalit jouluisille hyasinteille.


Floristiikkatalon joulussa on aina mitä kauneimpia joulutähtiä, joiden väri häikäisee. Kuvani ei ehkä tee oikeutta, mutta tässä oli jotenkin jännän antiikkinen hieno punaisuus. Arvokas sävy.


Joulussa voisi ehdottomasti olla värinä myös kellertävä.


Vanhan suomalaisen taruston hahmoille suunniteltuja kruunuja oli elämyshuoneessa. Tässä yksi minun suosikkini - Päivätär.


Kuippanan, metsänhengen sarvikruunu, jossa on käytetty monenlaisia metsänantimia. Jos meinasit kotona heittää vanhat sarvet pois. Mietipä vielä hetki...jos innostuisit tuunaamaan.


Kiehtovaa mobilemaista runsautta.


Ilmattaren kuninkaallisen kukkaisa kruunu ja valtaistuin. Tässä olisin voinut ottaa selfien, mutta maski kasvoilla se ei välttämättä olisi ollut kivoin mahdollinen lopputulos. Tosin olisihan se ollut varsin realistinen muisto kummallisesta vuodesta.


Muista säästää mahdolliset joulukorit ja asetelmien koristeet, sillä koskaan ei voi tietää, mitä niistä keksii vähintään seuraavaksi jouluksi.


Kaunis asetelma, jonka pohjana rottinkikukkakehys.


Asetelmassa käytetty runsaasti ilmakasveja, joista syntyy eksoottinen vaikutelma, jota orkidea täydentää.


Nämä ovat kuin kukkapilviä. Henkäyksen keveitä, mutta runsaita ja kauniita.
Muistathan, että kuivakukkia voi myös värjätä. Tuttu hortensia muuttuu aivan uudeksi sinisenä.


Kiitos Floristiikkatalon joulu!
Näitä kuvia katsoessa aivan puhkun intoa, jotta pääsisin kokeilemaan kaikkia ideoita, joita teiltä sain ammentaa. Kesällä taas kerätään kasveja. Vielä ei ole tullut talvea ja pihalla jo sipulikukat puskevat urhollisina ilmoille. Meneekö talvi välistä en tiedä, mutta tunnustan odottavani jo kovasti valkeaa maata. Lunta! Viimeistään huomenna. Aivan muutaman minuutin päästä on jouluaatto.

Hyvää joulua! Nauttikaa kaikesta kauniista!
- Mikä tässä joulussa on kauneinta?

1 kommentti:

  1. Onpa vaikka mitä erikoisia ja tuttuja kukkia.Mä sain tänään upean orgidean, jossa on paljon valkoisia kukkia, sitten sain amarylliksen, joulussa kauneinta on joulukukat, lempparikukkani on tulilatva, kauneinta olisi tietysti valkoinen maa ja huurteiset puut, toivoa vielä on, kun päästään ensi vuoteen, kauneinta on kauniit joulukortit, aina se yksi kortti on kaikkein kaunein, kun posti tuo kortti pinon laatikkoon,kauneinta on hautausmaalla kynttilämeri, kauneinta on lastenlasten kirkkaat silmät, avatessaan joululahjat.
    Nyt on sit aatto, ulkona säkkipimeä, ja kello on 1,36 posti tuo kohta turun sanomat, vielä valvon hetken.
    Hyvää joulua Titta !

    VastaaPoista