sunnuntai 24. tammikuuta 2021

DIY - Kirjasta "More is More" -taulu

Tämän taulun ovat nähneet jo monet tuttavani ja Oli aika -blogin instan puolella se on esittäytynyt, mutta laitetaanpa vielä tänne blogin www-sivuillekin. Vuosi 2021 ei ole kädetön mikäli taulusta jotain voi ennustella. 

Bongasin jokin aika sitten kirppikseltä aivan mahtavan "Kynnet kuin karkit" -kirjan parilla kolikolla. En ihastunut kirjaan kynsien lakkausohjeiden vuoksi. Näin vain heti ilmoilla idean, joka on nyt muuttunut todeksi. Liuta käsiä, vanhoista puutarhalehdistä leikattuja kukkien kuvia, iso musta pahvi ja Ikean kehykset löysivät toisensa. Mitä sanot?


Heti alkuun laitan kuvan valmiista teoksesta eli millainen käsistä ja kukista lopulta muodostui.


Näin ihanan värikäs ja tehokas kansi iski heti silmään kirppiksen myyntitiskillä ja samalla oli ideakin valmis. Tätä ei vaan voinut jättää hyllyyn.


Tässä näytille pari aukeamaa, millaisia kuvia kirjassa oli. Kynnet kuin karkit on todellakin osuva kirjan nimi.Leikkasin ja leikkasin. Lopulta liuta käsiä oli valmiina. Levitin kirjasta leikattuja käsiä ja puutarhalehdistä leikattuja kukkia valkoiselle pöytäpinnalle. "More is More" -fiilis vilisteli kivasti silmissä ja pohdittavaksi jäi, olisiko taulun pohja valkoinen vai musta...vai kenties joku muu.


...ja pienen pohdinnan jälkeen päädyin mustaan pohjaan ja valkoisiin kehyksiin. Tästä tuli sellainen normaalin julisteen kokoinen eli 50x70 cm.


En ehtinyt paljon ihmetellä, mitä seuraavaksi. Kun silmät oppivat löytämään tietyn tyyppisiä kirjoja niin seuraavaksi osuikin haaviin kenkäkirja. Käsitaulusta tuli omaan makuun sopiva...olisiko kenties tilaa kenkätaulullekin? 

Vau! Yläkuvan punertavan kengän muovikorkoon on kätketty pieni Eiffel-torni. Yllättäin 501-sivuisen kenkäkirjan tarinat ovat niin kiehtovia, etten olekaan aivan varma pystyykö opusta silppuamaan. Chanel-kärki. Jackie Kennedyn avokkaat. Marilynin stilettikengät. Keskiajalla 60 cm korkeat puupohjat, 1960-70 -luvuilla korokepohjat ja niiden renessanssi 90-luvulla. Nahan tuoksu. Päällisessä tylliä, vuorikristallia, lasia, höyheniä. Yli tuhat loistavaa värikuvaa ja lukemattomia mielenkiintoisia asioita kengistä ja suunnittelijoista. Vaikea tätä on käydä saksimaan. 


Musta kenkä: Perugian vuohikkaasta valmistetun kalalammikko-avokkaan koristeena on "suomuja". Se on kunnianosoitus Georges Braquelle, ranskalaiselle kubistiselle taiteilijalle.
Kasvikenkä: "Kasvitieteellistä muotia" on nimeltään tämä nopeasti lakastuva tulos, jossa tanskalainen asetelmien valokuvaaja Heilmann muutti vihannekset ja kukat mielikuvituskengiksi. Tämän sipulikärkisen avokkaan tekemiseen käytettiin purjon kaikki osat.

Mitä olet mieltä kaipaako käsitaulu kengistä seuraa?

2 kommenttia:

 1. Olipa kiva idea ja lopputulos todella pirtsakka ja hieno <3 Mikä ettei tuohon kylkeen sopisi myös kenkätaulukin, mikäli hennot kirjan pistää palasiksi :) Mukavaa helmikuun alkua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti 😊
   En usko, että hennon laittaa kirjaa silpuksi, ainakaan ihan vielä. Odottelen nyt jonkun tovin. Kirjasta tulisi kyllä hauskoja korttejakin...

   Poista