maanantai 22. maaliskuuta 2021

Kuka tietää tämän ryijyn nimen?

Ryijyt ovat jo kauan tehneet uutta tulemistaan ja itsekin ostin muutama vuosi sitten ensimmäisen ryijyni. Ajattelin, että se saa riittää. Nyt kävi kuitenkin niin, että sain toisen. Sille ei löytynyt paikkaa, mutta se ikäänkuin unohtui lattialle...

Yllätys yllätys...ryijystä tulikin koiran suosikkipaikka loikoilla. Nyt olen hitusen epätietoinen...pitääkö sen sittenkin jäädä. Ja jopa lattialle?...Koiran oma ryijy :) 

No, en tiedä kuinka pitäisi toimia, mutta en myöskään tiedä tämän ryijyn nimeä. Löytyneekö siis ryijyjen tuntijoita. Sattuuko joku tietämään, minkä niminen ryijy on ja kuka on sen suunnittelija? Koko on n. 110 x 165 cm. 


Erikoista, että koira ottaisi mieluusti ryijyn "omaksi makoilumatokseen".

32 kommenttia:

 1. Eikös ryijyjä ennen vanhaa käytetty hyvin monipuolisesti istuimilla, peittoina jne. Miksei sitten vaikka koiran ryijynä, jos kyseessä ei ole mikään arvokas harvinaisuus. Itse en osaa tunnistuksessa auttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuota olen miettinyt itsekin. Ehkä ryijy voi tosiaan olla muuallakin kuin seinällä. Lattialla sillä on tietysti oma erilainen asema, kun pitäisi esim. imuroida...jota ei kai saisi tehdä 🤔 En tiedä, kuinka arvokkaita nämä voivat nykyään olla. Se kai vaihtelee hyvin paljon.

   Poista
 2. Etsin kuvasi ryijyä Neovius - Ryijypalvelu RP:n sivustolta, mutta en löytänyt. Ryijysi on saman tyyppinen, kuin äitini ryijy (Laila Mikkosen Pirkka), jonka myimme 200 eurolla. Kuten sivustolta näet, ryijyillä on ollut ja on yhä hintaa, mutta käytettynä niitä on vaikea myydä. Sen huomasimme äidin ryijyä myydessämme.
  Jos koira tykkää ryijystä, niin mikä ettei. Pysyyhän se siten omassa piirissä ja ryijyyn liittyvät muistot säilyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin heti googlaamassa tuota Pirkka-ryijyä. Oli siinä hieman samaa suuntaa kyllä, mutta kuitenkin eri. Mulle tämä ryijyjen maailma on melko vieras, enkä tunnista niistä juurikaan mitään. Arvoista en tiedä. Jos olette saaneet 200 euroa myymästänne, se lienee hyvä hinta.

   Ehkä koira tämän saa. Tuskin kovin kallis ryijy, vaikka sille kävisi koiran käsittelyssä huonosti...

   Poista
 3. Selailin joitakin ryijysivustoja, mutta en löytänyt sinun ryijyäsi. Kyllä koira tietää, minkä päällä on hyvää lepäillä, joten ryijyllä on käyttöä.
  Minulla on myös ryijy, mutta ei sille sopivaa seinää, niinpä se ollut muutaman talven makkarin mattona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ryijy saattaakin olla nyt vaikeampi juttu. Muutama malli muistuttaa omaani, mutta tämä on silti erilainen. Liekö se joku jota ei ole lopulta juurikaan tehty(?).

   Koiralla saattoi nyt käydä tuuri. Tosin kesällä ryijy saattaa olla liian paksu ja lämmin lattialla. Vai onko. Ehkä koira päättää 😉

   Usein muuten on niin, ettei ryijylle ole sopivaa seinätilaa. Minä pääsin sisustamaan yhtä parveketta ja sinne laitettiin ylimääräiseksi jäänyt ryijy lattialle. Parvekkeen betonilattia on talvella kylmä, jollei siihen ole tehty mitään puutasoa tms. mutta ryijy toi sellaisenaan yllättävän kivan lämmön tunteen.

   Poista
 4. En osaa minäkään auttaa ryijyn nimeämisessä. Ymmärrän kyllä että koira viihtyy tuon ryijyn päällä, onhan se pehmeä ja lämmin. Sopii mielestäni ihan yhtä hyvin lattialle kuin seinälle, ehkä paremminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ryijy on suhteellisen tumma joten seinällä se on melko hallitseva, ehkä siksi se sopiikin oaremmin lattialle ja koiran omaksi matoksi. Tai ainakin "talvimatoksi" kun koiruli kaipaa erilaista lämpöä.

   Poista
 5. Kaunis ryijy, ryijyt voi olla arvokkaitakin, ainakin suomalaiset, eikä ryijyjä yleensä mistään saa, jos ei joku vie spr.n kirppikselle, toivottavasti löytyy nimi sille.
  Meillä on seinällä mieheni isän ja äidin tekemä ryijy 70 vuotta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ryijy jolla on tarina on aina arvokkaampi. Tunnearvo on merkittävä. Teillä on juuri tällainen arvokas.❤️

   Tämä minun ryijyni ei välttämättä ole mikään arvokas, kun ei siitä missään sivustoilla ja kirjoissa oikein kuvaa löydy. Toivon kuitenkin, että jostain vielä nimi ja suunnittelija vastaan tulee. Ihan silkkaa uteliaisuuttani. Etsintä jatkuu...

   Poista
 6. Muuten tuli mieleen ryijyn väreistä, punainen ja musta on myös pohjois-karjalainen väri, katsoin huutonetistä ryijyjä, niin siellä on lähes samalainen ryijy kuin sun, hinta 400e.ja joku myy 180e.toisen samalaisen, Vappu Niittylän Hiillos ryijy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ryijyissä hintahaitari taitaa olla melkoinen. Kunto määrittelee, mutta myös malli. Tässä ryijyssäni ei värit ole prikulleen samat kuin Hiilloksessa, mutta jos niitä on tehty hieman eri väreillä...sekin on mahdollista.

   400e on aika kova hinta. Täytyykin varoiksi "silitellä ryijyä myötäkarvaan" 😉

   Poista
 7. Kaunis!
  Muistan kun olin pieni ja kuinka monta ryijyä kotini seiniä koristikaan. Suurimman osan mummoni tekemiä.
  Ryijyt palaavat takaisin taas.
  Uskon että koirasi rakastaa nukkua tuon pehmoisen päällä.
  Löytyisikö netin maailmasta mistään eri ryijyjen alkuperää ja nimiä.
  Aurinkoa viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikanaan ryijyjä on tosiaan ollut monilla. Nykyään ei enää niin paljon, mutta pikku hiljaa alkaa löytyä yhä useammasta kodista uudelleenkin. Sisustuksessa on aina joku nousemassa muotiin.

   Tuollaiset mummon tekemät olisi ihan aarteita. Niissä on se tunnearvo mukana.

   Aurinkoista kevätviikkoa sinullekin!

   Poista
 8. Kaunis ryijy. Toivottavasti sille löytyy myös nimi. Minä perin aikoinaan anoppini kuoltua Metsässä palaa ryijyn. Lahjoitin sen lopulta kuitenkin veljelleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös tuo 'Metsässä palaa' ole niitä suht arvokkaita ryijyjä. Veli on takuulla onnellinen siitä.

   Poista
 9. Ryijy on kaunis. En ole ennen nähnyt tuota mallia. Toivottavasti joku toinen lukijasi pystyy auttamaan nimen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimi on edelleen hakusessa, joten etsintä jatkuu. Ei ole kaikille tuttu tämä. Toiveikkaana jatketaan nimen etsintää.

   Poista
 10. Minusta tuo on Hiillos ryijy Vappu Niittylä suunnitellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko sitä mieltä, että olisi Hiillos valkoisilla kohdilla?

   Poista
 11. No perskuti rallaa... totta 😥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan se olla, että Hiillosta on tehty myös tällä valkoisella osuudella. Tai...jos tästä ei sitten tullutkaan se "lopullinen hiillos"...

   Poista
 12. Tuo kaunis ryijy ei ole minulle tuttu ryijy. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tarja - keväistä viikonloppua sinnekin 😊🌱👍☀️

   Poista
 13. Kaunis,ryijy.
  ja varmasti pehmeä ja lämmin koirankin mielestä 🐕😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Kaiketi siinä jokin taika koiralle on 😉 Enkä hän sen saakin.

   Poista
 14. Hei. Olen etsinyt tätä ryijyä pitkään, koska äitini ryijy jäi talon myynnissä niille sijoille. Se on juuri tämä sama malli, liekö sama ryijykin 😅, kun näistä ei kellään mitään tietoa. Jos olet halukas myymään tämän, niin kerro.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kiinnostuksesta. En ole ainakaan nyt myymässä...mutta eihän sitä koskaan tiedä...

   Poista
 15. Hiillos tuo ei kyllä ole.. Saman tyylinen kylläkin.
  Liitty facen ryijy-ryhmään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan prikulleen oikeaa nimeä ei kai vielä ole löytynyt...edes ryijy-ryhmästä.

   Poista
 16. Ryijysi nimi on Naavaturkki ja suunnittelija Ellen Alakanto. terv "ryijyryhmäläinen"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vau! Nyt takuulla löytyi oikea nimi. Hienoa. Kiitos! Itse olen koittanut etsiä vastausta, mutten löytänyt. Tällainen nimi ei ole tullutkaan ennen vastaan. Mahtavaa, että löytyi tieto! Kiitos vielä kerran!

   Poista