keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

Mitä tapahtuu, kun listaa joka ilta kolme päivän aikana tapahtunutta hyvää asiaa?

- "Ihana muistikirja" muistan hokeneeni varsin usein jossain matkalla, kaupassa tai kirpparilla. Olen ollut heikkona erilaisiin kansiin ja niiden tarjoamiin tyhjiin sivuihin, joita voi mielensä mukaan täyttää. Palaverimuistioina on moni palvellut, DIY-niksien muistivihkona...tai sitten on vaan jääty odottamaan jotain muuta oikeaa käyttötarkoitusta. Muistikirjapino onkin jo melkoinen - uusin bongaus "Unelmakirja" saa nyt täysin uuden sisällön.

Tämä vuosi ei ole alkanut mitä parhaimmalla tavalla, sillä odotukset ympäröivän tilanteen suhteen ovat olleet suuret. Liian paljon on ollut sulateltavaa ja joskus ilonaiheita on ollut vähän. Keksin testata tähän tilanteeseen jotain uutta näkökulmaa ja kirpparilta löytynyt Unelmakirja pääsi mukaan suunnitelmiin!

Viimeisimpien kirjavalintojeni kautta luin miehestä nimeltä Martin Seligman, joka on positiivisen psykologian tunnetuimpia edustajia. Seligman on julkaissut lukuisia menestysteoksia psykologian eri aloilta ja yhtäkkiä huomasin, kuinka aihe veikin mennessään. 

Tämä korona-aika on kaivannut erityisen paljon positiivisia ajatuksia ja päätin kokeilla Seligmanin kehotusta; listaan joka ilta kolme päivän aikana tapahtunutta hyvää asiaa. Tämän toiminnan pitäisi harjoittaa aivoja tuottamaan myönteisiä ajatuksia, keventää mielentilaa, auttaa kohtaamaan vastoinkäymisiä uusin asentein, johdattaa kohti parempia valintoja ja motivoida tavoitteissa. Ehkä tämä on hyvä keino koittaa saada uutta valoa tähän hetkeen. 

Maaliskuu on pyörähtänyt käyntiin ja päivittäiset kolme kohtaa ovat löytyneet helposti. En tiedä, kuinka kauan tätä pitäisi tehdä parhaan tuloksen aikaansaamiseksi, mutta ehkä se selviää kokeeni matkan varrella. Ja vaikka tulos olisi mikä on kuitenkin hyvä pyöriä jokunen hetki niiden asioiden ympärillä, jotka mieltää hyviksi. Kaikkeen ei pysty vaikuttamaan, mutta jos edes johonkin. Melkeinpä voisin jo nyt sanoa, kokeile sinäkin. Näistä koronakuukausista on hyvä tallentaa monet tunnelmat. 


Vinot pinot muistikirjoja odottaa sisältöä. Unelmakirjalla on uusi tehtävä.

"Mitä tapahtuu, 
kun listaa joka ilta kolme 
päivän aikana tapahtunutta 
hyvää asiaa?
En tiedä vielä, mutta aion ottaa siitä selvää


Hyvät asiat ovat alkaneet täyttää kirjan sivuja. Mieltä lämmittää yksinkertaisesti jo viime päivien sää, sillä aurinko, lämpö ja valo valavat uskoa tulevaan. Kevät on aina täynnä uskomatonta voimaa ja energiaa. 


Näin blogiteeman mukaan poimin Unelmakirjasta pari kivaa kuvaa, joita haluan hehkuttaa.

Pitkään olen etsinyt pihalle sopivaa tulielementtiä ja kuinka sydäntä lämmittävää oli lopulta löytää se - kaivattu unelmien "tulipallo". Juuri se katseenvangitsija, jonka sisällä palavaa tulta on rauhoittava katsella silloin kun ei ole kiire minnekään. Juuri nyt ei ole. Kotoilu alkaa taas olla hyvinkin merkittävää.


Toinen ilo oli saada "auringonkukka mukaani". Tosca Blu -kesälaukku pitää huolen, että piristävä keltainen on aina matkassani. Keltainen on valloittava mielen virkistäjä ja mieltä lämmittää laukun historia - Arvostan laukun entistä omistajaa suuresti, enkä luovu tästä tänään saamastani ihanuudesta koskaan.


Ehkäpä muistikirjan voisi valita lähestyvänä naistenpäivänä lahjaksi. 

- Kuka haluaisi kokeilla listata kolme hyvää asiaa päivittäin?

34 kommenttia:

 1. Kiitollisuuspäiväkirja toimii! Juuri luin oheisen artikkelin ja oivalalsin tiedostamattani toteuttavani jo tätä miltei joka päivä. Nyt jatkan tietoisesti. Suosittelen tutustumaan myös Metta meditaatio -harjoituksiin. Sydämellisin terveisin Tuija
  https://www.sppy.fi/kiitollisuuspaivakirja-valokuvaten/?fbclid=IwAR0tHyJeltNDep3KO63sU-bo79JtHlPhR_FVYNWhfw9X1rXSPUVB-6grFUE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija!

   Mielenkiintoisia juttuja. Kiitollisuutta on kyllä hyvä kirjoittaa auki. Paljon löytyy kirjoitettavaa, mitä ei ehkä muutoin huomaisi. Hyvä tässä herätellä itseä. Jännä seurata, kuinka tarinat kirjan lehdille oikein siirtyvät.

   Mukavaa maaliskuuta!

   Poista
 2. JOskus käynyt mielessä aloittaa tällainen..... ehkä nyt saan inspistä aloittaa hyvien asioiden kirjaamisen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tätä kannattaa kokeilla - ihan silkkaa uteliaisuuttaankin. Sitten tietää, kuinka toimii.

   Poista
 3. Heippa!
  Ajattelin näin keskellä yötä, että olisi kiva tutustua johonkin uuteen blogiin ja pomppasin Sartsan luota tänne. Aikani postauksia selattuani tajusin olleeni täällä ennenkin. En näemmä silloin (kai) ollut jättänyt tassunjälkeä käynnistäni, joten teen sen nyt ja palaan varmasti toistekin. Kiva blogi täynnä kaikkea mukavaa, kekseliästä ja kivaa!
  Maaliskuun alun terveisin, Stansta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Stansta!
   Täällä blogissa on esillä yhdenlaista elämäntyyliä, jossa itse tekeminen ja kaikenlainen puuhastelu on keskiössä. Kiva, kun poikkesit ja toivottavasti löytyy kivoja aiheita sinulle. Tervetuloa sivuille myös uudelleen!

   Poista
 4. Olem lukenut kiitollisuuspäiväkirjan pitämisestä,mutta en ole vielä sitä aloittanut itse. Uskon, että päivän hyvien asioiden listaamisella on positiivisia vaikutuksia. Illalla päiväkirjaan kirjoittaessa tulee katseltua kulunutta päivää oikeasta näkökulmasta. Mukavaa maaliskuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Hyvät asiat ansaitsevat kaiken huomion. Erityisesti näinä päivinä. Ilo on joskus kaukana, mutta myös lähellä. On tärkeää havaita hyvä eikä jäädä junnaamaan ikäviin juttuihin. Tämä on uusi ja samalla kiinnostava kokeilu.

   Aurinkoisia kevätpäiviä ja iloa!

   Poista
 5. Hei! Haastan sinut hymy huulille - haasteeseen mukaan! ☀️ Hymy huulille - haasteen idea on kommentoida muiden bloggaajien postauksia tai kehua blogia.

  Toivottavasti otat haasteen vastaan!

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Hymyä, kehuja ja blogikommentteja ei voi koskaan olla liikaa. Niille annetaan kyllä tilaa 😊

   Poista
 6. Heips🤗. Olipas mielenkiintoista luettavaa.
  Meillä töissä ollut myös kirjaa ylös positiivinen ajatus päivästä ylös,tsemppit ym. Itse olen myös kotonakin illalla ajatellut mikä oli päivän positio tai hyvä juttu. En ole kirjannut ylös,on ollut niinku ajatus tasolla.
  Töissä ollaan kirjattu.
  Itse nyt jalkaleikkauksesta kotona toipuessa kipujen keskellä,pakko on ilo repiä jostain. Ja tämä korona aika vielä tuonut muutenkin pitemmällä ajalla omaa aihetta jonka lomassa on pakko keksiä positiivisia ajatuksia🥰
  Ihana tuo tulipallo,tuollaisen minäkin tahtoisin pihalle.
  Ja wau keltaista iloa auringonkukka kassista💛
  Aurinkoa ja iloa päivääsi💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo työpaikan possarinostot kuulostaa hyvältä. Herkästi siinä hyvätkin asiat vaan hukkuvat toistensa sekaan. Positiiviset nostot luovat kuitenkin hyvää ilmapiiriä. Se sopii kaikkialle.

   Korona-aika tuo helpommin esiin niitä ikävämpiä puolia. Joskus on kuitenkin omalta kohdalta paikallaan kokeilla näkökulman muuttamista. Itseään voi haastaa. Saman asian voi nähdä eri silmin.

   Koitahan siellä nyt tervehtyä leikkauksesta. Talvi alkaa pian olla mennyttä aikaa. Kevät tekee ihmeitä ja toivottavasti kesä on mitä ihanin.

   Tulipallo on todellakin helmi ja siitä olen eri kanavista saanut paljon palautetta. Joskus löytö on todellakin Löytö ❤️ Ja kuvien laukku, se tuo suloista energiaa. Silloinkin, kun akku alkaa olla vähissä 😁 Nyt on ollut...

   Poista
 7. Toimii se! Aikansa kun toteuttaa -vaikka väkisin-, niin nyt vuosien päästä huomaa "keräilevänsä" näitä hyviä/kivoja asioita päivän mittaan ihan luonnostaan:) Kannatti aikanaan aloittaa!!
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa. Nyt puhutaan jo omalla kokemuksella 👍 hyvä! Tämän halusinkin kuulla.

   Tehtävä voi olla jonain päivänä helppo ja jonain jotain aivan muuta. Kolme asiaa ei kuitenkaan ole paljon joten onhan ne löydyttävä. Pidän varmuudeksi kirjaa olohuoneen pöydällä jotten voi ohittaa, en voi unohtaa, en voi olla miettimättä hyvää.

   Poista
 8. Tuo olisi kyllä hyvä idea laittaa muistiin kolme hyvää asiaa päivittäin, pitäisiköhän kokeilla...ainoa vaan on. että en ehkä muistaisi joka päivä laittaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile, kokeile vaan. Ja tee kuten minä; kirja niin esille, ettei ohi pääse. Minun silmissä se on usein ja tarvittavat aiheet ovat löytyneet (vielä).

   Poista
 9. Upea tuo tulipallo, ja laukku myös todella piristävä.
  En tiedä onko 3 hyvää asiaa päivässä,mutta yksi saattaa olla, kun vähän miettii.
  Aurinkoista loppuviikkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulipallo on kaunotar, josta ei saa silmiään irti. Kauneus vetää puoleensa niin pallossa kuin laukussa. Pienet asiat tuovat yllättävän paljon hyvää mieltä. Hyvä on hyvä.

   Poista
 10. Muistikirjoja minullakin on, mutta pysyneet tyhjin. Sen sijaan aamusivuja kirjoitan ruutuvihkoihin.
  Saattaisinpa hyvinkin ruveta merkkaamaan iltaisin päivän kolme hyvää asiaani. Yritän.
  Tulipallo ja auringonkukkakassisi ihastuttavat.
  Tulipalloa mietin, miten se on tehty. Ehkä laserleikattu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaapi tuo pallo olla juurikin laserleikattu. Jämäkkää materiaalia, joka on valmiiksi 'ruostutettu'. Designed in Holland -luki tuotelapukkeessa. Puukenkien maassa on paljon kaunista. Hollanti on suosikkini.

   Ja hei, jos niitä muistikirjoja on koklaa ihmeessä tätä hyvien asioiden nostoa. Kiva kuulla tuloksia xx-ajan jälkeen...

   Poista
 11. Tuo positiivisten asioiden kirjaus, etenkin näin korona-aikana, on todella kannatettava asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monista kanavista olen saanut palautetta tästä positiivisten asioiden kirjaamisesta. Sen etuja on tuotu esiin ja olen saanut kuulla useiden jo tehneen ns. vastaavaa. Hyvä!

   Poista
 12. Onpa harvinaisen kaunis tuo pallo.
  Sinun ihanaan laukkuusi sopii sanonta: "Näkyy kaivolta kotiin."
  En ole koskaan kirjoittanut hyviä asioita ylös, mutta joka ilta olen listannut mielessäni päivän kohokohdat 12-vuotiaasta alkaen. Hyvien hetkien kertaamisen iltaisin opetti minulle pastori Zinnbauer, josta kirjoitin hiljattain blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, no sinulla onkin jo loistava kokemus siitä, kuinka hyvät asiat nostetaan esiin. Ihanasti oivallettu. Minun hetkeni tuli nyt. Aina voi oppia uutta 😊👍

   Poista
 13. Eilisen kolme ihanuutta: aurinko räkitti siniseltä taivaalta, sain 1. koronarokotteen ja Vanha herra teki pannaria mansikkahillolla. Mikäs tässä on öllötellessä. Kirjaa minulla ei ole, mutta yritän taltioida ihania pilkahduksia Instaani. Sitä kun katson, muistan olla murottamatta. Useimmiten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanuuksia sulla onkin.

   - Ei ole vaikeaa huomata, kuinka paljon hyvää on ympärillä. Joskus mulla vaan silmät jää puoliumpeen jopa kiinni. Mutta sulla onkin hyvä ote. Säilytä tuo. Otan mallia 😊

   Poista
 14. Vastaukset
  1. Älä muuta virka.
   - Joskous joku nousee ylitse muiden ja mulle tää on just nyt just se. 🔥❤️

   Poista
 15. 3 hyvää tänään:
  1) Sain pihatieltä lumet pois
  2) nyt kaunis valkoinen tuore lumi peittää maan
  3) Päivä mennyt ilman pakottavia hommia, lepoa siis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa 👍👍👍
   Näin se lähtee.
   Mulla pyörinyt muutaman päivän ja hyvin löytyy aiheet.
   Pakko sanoa; Onneksi en itse aloittanut tammi-helmikuussa...mutta ehkä se rykäisikin tämän 'positiivisten asioiden' bongailun käyntiin 😊

   Poista
 16. Ihanaa kylvää positiivisuutta tähän ankeuteen. Minäkin iloitsen valosta ja eilisistä letuista ja mansikkahillosta. Eniten iloitsen Mimosan matkasta mummolaan talviloman alkupäiviksi.Harmikseni ensi viikoksi sattuu osa-aikaeläkeläisen työviikko, mutta Mimosa ehti kuitenkin olla täällä kolme päivää.
  Ihanaa alkavaa viikkoa ja kiitos kortistasi. Laitoin ihanuuden esille blogiini. KIITOSHALIT

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!
   Positiivisuutta pitää etsiä urakalla ja onneksi sitä löytyy, vaikka on ollut kyllä toisenlaisiakin päiviä. Olen yrittänyt ohjailla ajatuksiani alati uuteen suuntaan, vaikka yksinkertaisesti päivän uutiset vetävät fiiliksen aina alas.

   Korttipostia on tullut ja sekös on ollut piristävää. Suurkiitos! Keräilykortit edustavat uusia puuhia, joita voi tehdä kotoilun merkeissä. Aika kiva juttu. Sain ekan Skinny-postauksenkin julki. Lisää tulolla 😁

   Mukavaa maaliskuuta sulle!

   Poista
 17. Loistava idea tuo positiivisuuspäiväkirja! Olen myös vihkohamsteri ja ajattelin, että tähän sopisi sellainen kaunis paperblanksin 7 x 9,5 cm sidottu kirja.

  Mulla oli samanlainen ideakirjana joskus 10 vuotta sitten kun pikkukirja mahtui kätevästi laukkuun. Kylläpä tuli monenlaista ideaa kirjattua ylös!

  Toisaalta mietin muistiinpanojen merkitsemista esim. OneNote-appiin, johon saisi myös kuvia mukaan... Pitääpä ottaa kokeiluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä hauska kokeilu. Joskus ei näe mitään merkkityksellistä ja joskus niitä riittää vaikka kuinka. Tärkeintä on se, että muistaa kirjottaa asiat ylös. Testin jälkeen on hyvä katsoa toimiko kaikki odotusten mukaan.

   Kokeile ihmeessä!

   Poista