sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

Uusi harrastus ja ensimmäiset vaihdot -> Skinny-kortit

"Jotain uutta tähän aikaan, kiitos". Näin olen luultavasti hokenut useasti eri käänteissä ja samalla miettinyt, mitä se olisi. 

Korona-aika on tuonut monia mahdollisuuksia tarttua uusiin tuuliin ja yksi niistä on ehdottomasti skinny-kortit! Olen ottanut ensimmäiset askeleeni kohti uutta koukuttavan lumoavaa askartelua ja tehnyt kaikkeni saadakseni kiinni tuosta punaisesta langasta, mistä korteissa on kyse. 

Mikä ihmeen Skinny?

Tässä postaus on ihka ensimmäisistä Skinny-korteistani ja samalla esittelyssä ensimmäiset vaihdot. 

Olen löytänyt monia kauniita kortteja somesta ja ihaillut taitavien harrastajien töitä. Hinku yrittää tehdä itse jotain vahvistui. En tiennyt alkuun varsinaisesti yhtään mitään, mutta onneksi minua on matkalla auttaneet taitavat bloggaajat blogeista http://silkkus.blogspot.com ja http://enkulinkasityot.blogspot.com

Korttien askartelu on sinänsä lähtenyt hyvistä alkuasetelmista - kun vaadittava tarkka koko selvisi. Se on tärkeintä. Pohjan voi leikata itse pahvista ja materiaalia minulla riittää kyllä yllin kyllin. Vanhoja aikakauslehtiä on aina pino ja yllätyksellisintä lienee vanhan merimiehen jäämistöstä löytyneet osat. Pieni "matkalaukku" täynnä valokuvia, kirjeitä ja negatiiveja menneiltä vuosikymmeniltä. Ne kertovat omaa tarinaansa ja joitain osia on päätynyt kortteihin. Materiaalivuoren jälkeen tuleekin vahvana seuraava siirto; idean osuus. Mikä on idea ja luovuus, entä kuinka ne yhdistyvät? Tyyli on vapaa.

Pysyttelin ajankohtaisuudessa ja valitsin ensimmäisen korttisarjani teemaksi "Erikoinen naistenpäivä - vuonna 2021 (1/8)". Naistenpäivä on ihan juuri ovella, joten siihen oli helppo tarttua. Ensimmäisen valmistuneen kortin jätin itselleni, mutta kaksi lähti vaihtoon. Toisen korttisarjan rykäisin työn alle "Ensi kesänä kaikki on paremmin" -teeman alle. Seuraava postaus tuo julki enemmän ensimmäisen ja toisen sarjan kortteja. 

Keräilykortteja askarrellaan ja vaihdetaan, joko henkilökohtaisesti tai postitse. Kun googlaa ja seikkailee netin syövereissä on helppo löytää tekijöitä, sivustoja ja vaihtoon vapaita kortteja. Keräilykortteja on monenlaisia ja tarkemmat tiedot niistä löytyy mm. täältä

Tässä siis kuvin uuden harrastuksen alkumetrit. 


Tässä ensimmäiset Skinny-korttini, jotka lähtivät vaihtoon vas. meni Silkulle ja oikean puoleinen Enkulin käsityöt -blogille.

Oikean puoleisen kortin tausta on maalattu vesivärillä kyllästetyn pesusienen avulla töpöttämällä, jolloin pinta on muodostunut röpelöiseksi. Taustan päälle on liimattu mm. rypistettyä negatiiviliuskan suojataskun paperia. Kiva materiaali, joka lisää kevyesti kolmiulotteisuutta.
Teema korteissa: "Erikoinen naistenpäivä - vuonna 2021.Kirjakauppaan piti suunnata ostamaan pientä extraa; hyvin kapeateräisiä tusseja, tarroja ja muita osasia.


Tässä Silkulle lähtenyt kortti. 
- Kortin pohjana on lilan sävyinen pahvi, jonka päällä on vanhasta aikakauslehdestä leikattu naisen kuva, jota on sävytetty puuvärikynillä ja mustalla tussilla. Hiuksissa puutarhalehden kuvia. Revitty paperi on jo toimintansa lakanneen ravintolan burgeripaperia ja kirjeestä leikattu leima on vanhan merimiehen kirjeenvaihdosta. Korttia määrittelee eniten koko, se pitää aina olla sama (ohjeet yllä).


Tässä Silkulta tullutta odotettua postia, joka kyllä herättää kiinnostusta jatkamaan orastavan harrastuksen parissa. Paljon ihanaa materiaalia tuli Skinny-kortin mukana.


Silkun tekemä Skinny-kortti:
Ihmeiden aika 25.1.2021
Taiteellinen ote, jossa lukuisia pieniä osia rakentamassa jännittävän kokonaisuuden. Tästä voisi tulla jopa taulu, eikö?


Enkulin käsityöt lähetti niinikään runsaan postin, josta löytyi heti ajatuksia uusiin kortteihin. Toki ennen sitä pitäisi esiin nostaa kaikki jo tehdyt Skinnyt ja edetä ihan rauhassa. 

Tämän postin mukana oli myös ATC-malli, joten houkutus on suuri hypätä jo uusien korttien pariin vaikkei vanhakaan vielä täysin ole hallussa. Hienoa! Uusia tavoitteita pitää olla saavutettaviksi.


Tässä Enkulin käsityöt -blogin "Avain" Skinny- ja "Valonkantaja" ATC-kortti. Kolmiulotteisuus on korttien  juju. Tausta on kauniisti maalattu ja kuvien sulavasti leikatut linjat kertovat taitavasta saksien käytöstä.

Tämä on siitä hauska harrastus, että aika kuluu kuin siivillä ja huomaa olevansa aivan koukussa heti alusta asti. On muutenkin mahdottoman loistavaa puuhaa tähän korona-aikaan, jolloin itsekseen puuhastelu ja kotoilu kaikkineen on lisäksi suositeltavaa. Mukavaa maaliskuuta kaikille!

Löytyykö täältä Oli aika -blogin lukijoista keräilykorttien harrastajia?

28 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos 😊
   Minä vasta harjoittelen, mutta kun Silkkus ja Enkulin käsityöt ovat olleet tien avaajina on ollut helpompi ottaa hommasta koppi.

   Poista
 2. Minäkin voisin vaihtaa kanssasi
  😋🙃🙃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 👍
   Laitteen blogiin muita kortteja esiin omana juttuna.

   Poista
 3. Täällä myös yksi kortteilija. Mun blogi https://sauvolaiska.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 👍 pitääkin kylästellä katsomassa korttejasi! Kiitti vinkistä 😊

   Poista
 4. Minä vain omaksi iloksi joskus teen erilaisia leikkaamalla ja liimamalla saatavia kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omaksi iloksi olen minäkin paljon tehnyt. Yksi niistä lähti muuten juuri tänään viemään synttäritervehdystä toiseen kaupunkiin.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Ihailu on muuten suosikkihommaa. Teen itse niin usein 😁 Olen bongaillut lukuisia taidokkaita töitä.

   Poista
 6. Hienot kortit!
  Muutaman ATC-kortin olen joskus värkkäillyt itsekin ja se oli mukavaa puuhaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa...sinä olet jo kiinni aiheessa 👍 Mulle ATC:t on vielä koklaamatta, mutta ehkä pian työn alla...

   Poista
 7. Minäkin tein joskus ATC-kortteja. Mutta luovuus ei oikein kuki. Kuitenkin nyt kun ne tehdyt kortit on tulleet vastaan, vähän ihmettelen itekkin miten oon niitä osannut tehdä.
  Aivan ihanaa ois näpertää jotain tuollaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se ATC:n äärellä vietetty aika hetkeksi "sokaisee". Kun on tovin näkemättä alkaa kortit elää ihan uusin silmin. Ainakin mulle kävi näin Skinnyjen kohdalla...

   Poista
 8. Skinny on minulle vieläkin vähän mysteeerisana. Sen tiedän kuitenkin vuosien kokemuksella seuranneena, että korttien tekeminen on taitolaji! Sinä pääsit hienosti mukaan hommaan! Onnittelut siitä ja lisää kortteja odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On muuten varsin osuvasti sanottu "mysteerisana". Se on kyllä juuri näin. Tovin pitää käännellä ajatuksia, kuinka oikeat osat löytyvät ja kiinnittyvät korttiin juuri oikealla tavalla ja oikeassa järjestyksessä. Jännää palapeliä sanoisin.

   Poista
 9. Oli kiva vaihtaa 😊 ja kiva että tykkäsit, niin minäkin tykkäsin kovasti kortistasi 😊 nämä vievät mennessään eikö 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä askartelu vie mennessään. Siinä unohtuu kyllä kaikki muu 😊
   Kiitti vaihdosta!

   Poista
 10. En kyllä osais tehdä noita kortteja, tietysti jos opettelisi,
  en ole kaupungissakaan käynyt, niin ei löydy itseltäni tarvikkeita, ja pitäisi innostuakkin.
  Mutta kauniita ovat, ja sinulla on into ja osaaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut piristävä harrastuslöytö korona-aikana. Ottaa selvää jostain ihan uudesta ja lähteä toteuttamaan, vaikka aika tietämätön onkin. Jostain se kaikki aina lähtee ja toiminta herää kuin yllättäin. Suosittelen kokeilemaan. Kyllä ne ideat aina jostain kumpuavat.

   Mulla on etuna se, että säästän sitä sun tätä ja sieltä varastosta on helppo osasia poimia.

   Mukavaa talvista viikonloppua!

   Poista
 11. Ihanaa oli vaihtaa kortteja kanssasi ja tervetuloa kivan harrastuksen pariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle! ❤️

   Tässä on kuule katsottu monia kodin juttuja nyt toisella silmällä 😉 Yllättävän paljon materiaalia on ihan heti käsillä. Nyt vaan luomaan uutta 😍

   Poista
 12. En ole keräilykorttien harrastaja. Siis ainakaan vielä. Intopinkeänä näitä korttipostauksia katselen ja materiaaliakin kaapeista löytyy. Kenties, ehkäpä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siinä kuule voi käydä, kun aikansa katselee niin yhtäkkiä hihkuu itse harrastukseen mukaan. Ja mikä ettei. Paljon voi hyödyntää mm. sitä, joka muuten päätyisi roskiin 👍 Odotapa vaan...

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Kyllä. Tosin olen siinä vasta aloittelija. Jostain se kipinä kuitenkin vaan tulee 😊❤️ Muutamia on jo odottamassa...

   Poista
 14. On ihan uusi tuttavuus nämä Skinny-kortit. KIVA IDEA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kivaa ideointia ja sopii aikaan, jolloin moni liikkuminen esim. kulttuuriharrastusten parissa on rajattua. Nyt voi keksiä uusia kokonaisuuksia. Varsin kivaa.

   Poista