tiistai 8. kesäkuuta 2021

Oletko ankka-fani? Joko sinulla on oma lähtölaatikko?!

Kuka mahtaa olla pian hauskan ankka-lähtölaatikon uusi omistaja?

Aikojen saatossa aina jostain muodostuu yllättäin keräilyharrastus kuten minulla esim. kumiankoista. Hiljalleen suloiset ankat ovat uineet kotikokoelmiini aina ulkomaita myöden. Ankoista on tullut matkamuistomainen keräilykohde (mm. aikanaan Palman kaupungissa kävin ankkakaupassa, jossa seinät olivat lattiasta kattoon täynnä vaihtoehtoja - kurkkaa tästä). 

Tämän postauksen ankat on kuitenkin ostettu varta vasten aivan toiseen tarkoitukseen, sillä myös vanhan hyvän työkaverini Juhan sydän sykkii ankoille! Vuosia ehdimme Juhan kanssa samassa duunipaikassa työpäivien lomassa käydä läpi monia sisustus- ja tuunaussuunnitelmia sekä luoda kilpaa erilaisia DIY-idiksiä. Voi niitä hetkiä. Nauroimme, lauloimme, hulluttelimme, suunnittelimme ja innostuimme aina herkästi kaikista luovista ratkaisuista. 

- "Meillä oli aina niin hyvä boogie ja feng sui kohdallaan. Kuuntelimme Mari Rantasilaa ja Anssi Kelaa. Teimme Titan kanssa töitä melkein kymmenen vuotta, ja toivoin nyt jotain hienoa kontribuutiota rakkaalta ystävältäni ja rakkaalta työkaverilta. Tiesin, että Titta osaa yllättää, mutta silti hän aina osaa yllättää kauneudessa ja innovaatiossa, minkä nytkin eteeni toi! Miten yhdistää uudeksi määritelmäksi renessanssin ja DIY:n - dynessanssi? Joka tapauksessa, olen fani!", kuvailee Ankka-Juha hymy huulillaan.

Tänä päivänä miehen voi bongata Turussa Martinsillan kupeessa kesäkahvilana toimivan Cafe Ankan tiskin takaa. Ankan pojat Juha ja Aki vetävät suureen suosioon noussutta kahvilaa jo toista kesää.

Yhtenä kevätiltana muistelimme ja nauroimme Juhan kanssa vanhoja muistoja. Samassa syntyi ajatus, että DIY-bloggaajana voisin keksiä heille jonkin ankka-aiheisen idean kahvilaan. Ajatus jäi muhimaan...mikä se voisi olla...mutta, nyt se onkin jo valmis! Tein kahvilan käyttöön kierrätysmateriaaleista ankoilla koristellun kerrosvadin ja arvontaa varten "lähtölaatikon"(*). Alla kuvia molemmista.

Lähtölaatikko(*) on se eteisen pöydällä oleva astia, johon on helppo jättää avaimet, korut, kolikot...kaikki se pieni tavaramäärä joka aina muuten jää lojumaan sinne tänne. 

Ankan pojat suorittavat ankka-lähtölaatikon arvonnan omilla kanavillaan. Joten kannattaa seurata Cafe Ankkaa somessa ja ottaa osaa arvontaan!

Ankka-astiat on koottu kierrätysastioista

Kerrosvati ja lähtölaatikko on koottu Turun Ekotorilta ostetuista astioista. Haluan yhä useammin pysähtyä miettimään, kuinka voisin hyödyntää vanhaa ja käytettyä. Antaa niitä ns. uusia mahdollisuuksia. Kierrätyksestä kun on tullut elämäntapa. Nämä valloittavat vanhat mukit ja lautaset on aseteltu nyt uuteen järjestykseen, liimattu tehokkaalla liimalla yhteen ja koristeeksi vielä upouudet Etolasta ostetut ankat. Kierrätykseen ja ankkoihin on yllättävän helppo tykästyä! Ja tavallaan astiat näyttävät siltä kuin olisivat aina näin olleetkin.

Huom! Kahvilassa on muuten esillä kaiken aikaa karttuva ankkapesue! Asiakkaat ovat tuoneet niitä tuliaisina kahvilan kokoelmaan! Meidän perheeltäkin on kahvilaan viime kesänä muuttanut yksi ankka.


Tämä "lähtölaatikko" on tulossa Cafe Ankan arvontaan.


Ekotori on täynnä mahdollisuuksia. Pöydiltä löytyy valtavat määrät erilaisia astioita. On helppo ideoita mitä vaan, kun materiaalia riittää.Nämä ovat niin söpöjä! Pirtsakat ankat rivissä. Kesä hoi, täältä tullaan!


Ekotorilta löytyneissä mukeissa kiehtoi muoto ja värit. Ja tarkemmin ajateltuna, tuo sininen sattui osumaan hyvin kahvilan väreihin.


Epoksiliima sekoitetaan nopeasti valmiiksi ja muutamassa sekunnissa on liimattava osat kiinni.Tämä kerrosvati oli lahja Ankan pojille. Kahvilassa sille löytynee sopiva käyttö.


Juhalla käsissään arvontaan menevä ankka-lähtölaatikko. Kuka sen ikinä saakaan - muista käsitellä varoen. Hellä käsinpesu tarvittaessa.


Haluaisitko sinä tämän lähtölaatikon? 
Seuraa somessa Cafe Ankkaa niin näet lisätietoja arvonnasta.Ankkavati pääsi heti tiskille...laitetaanko siihen sokeri?


Ankan poika Aki toivottaa minut tervetulleeksi munkkikahville!

28 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos!
   Kierrättämällä syntyy uusia juttuja 😃👍

   Poista
 2. Wautsi kun on söpöjä ankkoja, ja tiedän tuon kahvipaikan, ekotorillakin on tullut jo käytyä, olen päättänyt että mitään en enää osta nurkkiin.
  Muuten tuli tuosta ankasta mieleen tää, oli kerran kauan yksi talo tyhjillään, ja sen pihalla oli vesikuoppa, helteisenä kesänä kuoppa kuivui, ja sieltä tuli esiin 50 luvulta oleva Aku Ankka, talossa joskus 50 luvulla on ollut siis lapsia, ja Ankka on hävinnyt kuoppaan, taloa ei nyt enää ole.pitääpä joskuslaittaa kuva blogiin Aku Ankasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumiankat valloittavat aina 🥰 Ne kuuluvat erityisesti kesään kuten kesäkahvitkin!

   Vanhoissa Aku Ankoissa voikin muuten olla melkoinen arvo nykyään...jos kunto on huono jää ainakin muisto eilisen hyvistä hetkistä. Ehkä jopa niistä kun kisailtiin, kuka perheessä lukee uuden Akun ensimmäisenä 😉

   Poista
 3. Kivan näköinen laitos! Ehdinkin jo miettiä, mitä liimaa mahdat käyttää, että kestää, mutta sekin selvis nopeasti.
  Lähtölaatikko on minulle ihan vieras sana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että 'lähtölaatikko' on monelle vieraampi sanana. Toisaalta se voi kuulostaa myös ihan muulta laatikolta 🤔 Esineenä aivan yliveto!

   Poista
  2. Minulla on nytkin pari lootaa tuolla lattialla. Olen kerännyt niihin pois lähteviä asioita tästä talosta ja aion viedä ne keräykseen ;D Että sellaiset lähtölaatikot. Lähtö on lähellä.

   Poista
  3. Kaikenlaisia lähtöjä! Ja kierrätys on aina hyvä juttu! Jotkut löytävät taas etsimänsä.

   Poista
 4. Nyt oli kyllä niin kesäinen juttu, että pakkaa ihan hymyilyttämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kuule mekin naurettiin yhdessä Ankan poikien kanssa näitä ankkavateja 😃

   Poista
 5. Voi ankkaset sentään miten paljon niitä onkaan tuolla puodissa,miten ihmeessä osasit valita tuosta määrästä. Juku hyllyt pullollaan,minä olin varmaan hypistellyt vuoronperää kaikkia ja en osaisi päättää mitkä valkkaisin,kun kaikki noin ihania.
  Oi juku kiitos nyt olen viisaampi mikä on lähtölaatikko,se meillä on varmaa tuo eteisen taso (jännästi siihen kertyy aina jotain)
  Ja minkä ihanuuden ankoista oletkaan tehnyt,sinulla on tuo luova taito hyppysissäsi.
  Kun sielläpäin liikun tahdon munkki kahville tuonne kyllä,kauniilla paikalla ja kivan tuntuinen paikka.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä noin ankkakaupat ovat pahoja. Yhtäkkiä huomaa, ettei pysty päättämään mitään...kun haluu ton ja tän ja...onneksi ankkoja kahvilan ideaan löytyi ihan helposti kotikaupungista.

   Niin...lähtölaatikko on vieraampi sana, mutta vallan tuttu esine. Meilläkin on lähtölaatikot eteisessä, jokaisella perheenjäsenensä omansa. Ehkä ne joskus ehtivät myös tänne blogiin.

   Aurinkoista viikkoa!

   Poista
 6. Aivan ihania! Lähtölaatikko on kiva nimitys, itselle uusi.
  Mukana arvonnassa.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähtölaatikko tuntuu olevan monelle vieraampi sana, mutta esineenä sitäkin tutumpi.

   Arvonta aukeaa jossain kohdin tuolla Cafe Ankan sivuilla. Ankan pojat päättävät siitä.

   Poista
 7. Vekkuli idea nämä ankat kahviossa. Lähtölaatikko on myös kova sana. Minulla sellaisen virkaa pitää punottu kori, vähän arkinen.
  Minä en kovinkaan ankkafani ole, tosin aikoinaan on aina uimakassissa ollut leluankka. Joskus se innosti hulvattomiin vesipeuhuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähtölaatikko ei suinkaan aina ole 'laatikko'. Meidän kodissa jokaisella on valtavan iso ja painava tuhkakuppi. Ne kupit ovat 1970-luvulta ja Tamara Aladinin suunnittelemia. Eipä sitä olisi uskonut, että ne aikansa kuuluisat tuhkikset vielä joskus toimittavat tällaistakin tehtävää. No, hyvä ettei enää monella niin suuri tuhkakuppi ole sisätiloissa tupakointia varten...

   Poista
 8. Ankkakerrosvati on hieno ja sopii kuin nokka päähän Ankka-kahvilaan.

  Lähtölaatikko on minullekin uusi termi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin nämä iloiset ankat tuovat kaivatun kesäfiiliksen!

   Kesän ihanuutta odottavat jo kaikki. Pian päästään jo liikkumaankin vaikka minne. Hienoa!

   Poista
 9. Sanavarastoni karttui juuri uudella sanalla, lähtölaatikolla.
  Täällä taas ihastelen luovuuttasi. Minä en olisi osannut ankkoja mitenkään hyödyntää. Jotain vetoavaa niissä on, koska minun piti aina joka lapselle hankkia oma kylpyankka, vaikka isompienunholaan jääneitä olisi uusille vauvoille ollut valmiiksi kotona.
  Ankkakahvilassa on ehdottomasti poikettava, kun Turkuun tulee asiaa.
  Suloisia kesäpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähtölaatikko on jännä sana. Kirjainten mukaan juurikin laatikko, mutta voihan sen 'laatikon' virkaa hoitaa joku muukin. Kuten jo kerkesin mainita yllä niin meillä kotona on eteisessä tässä tarkoituksessa suuria 70-luvun tuhkakuppeja. Ja totta puhuen myös valkoisista kahvikupeista ja lautasta tehty torni = lähtötorni 😁 Ei pitäisi avaimet unohtua, mutta mutta...

   Meilläkin on kotona kylpytynnyrissä aina ankkoja ollut. Ja tulee edelleen olemaan.

   Tervetuloa Turkuun Ankkakahville 🦆

   Poista
 10. Ihania ankkoja <3 Meillä on tuollainen pitkin värinen ankka. Nuo pirtsakan väriset ankat sopivat hienosti kesätunnelmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ankat tuovat kesän!

   Kylpytynnyri on vasta maalattu, mutta pian se kunnostetaan myös sisältä eli täytetään ja ankathan sinne ekana pulahtaa. Ne valloittavat kaikkien sydämet.

   Poista
 11. Ihana postus, ihanat ankat ja ihana kahvio 😊
  Meillä on kylpyhuoneessa amme ja kyllä sieltä ammeen reunalta myös ankka kurkistaa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ankkojen vetovoimaa kaikissa muodoissa 🤩 Tulisipas ne huippuhelteet, että tarkenisi virittää kylpytynnyrin. Sielläkin ui ankka joka kesä...

   Poista
 12. Ai niin se Aku Ankka on muovinen 50 luvulta jonka löysin autiotalon montusta, en maininnutkaan siitä näköjään että se ei ole lehti, tuo muovinen löytämäni Aku on hyvä kuntoinen, pitää laittaa kuva blogiin siitä joku kerta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi...no aina paranee 😃👍
   Taisin nyt itse lukea kuten ensin halusin ymmärtää. Akuissa on vetovoimaa niin lehtinä kuin muinakin. Katellaan siis blogiasi 😁

   Poista
 13. CAFE ANKAN POIKIEN KESÄARVONTA NYT KÄYNNISSÄ! ����
  Kenelle sinä antaisit kesälahjaksi hauskan ja uniikin Ankka-lähtölaatikon? Lue lisää ja osallistu: www.facebook.com/cafeankka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki osallistumaan 👍👍👍
   Lähtölaatikko on hauska ja hyödyllinen esine!

   Poista