sunnuntai 19. syyskuuta 2021

Syksyllä vaihdetaan väriä!

Syyshommat ovat hyvässä vauhdissa ja ruukku jos toinenkin on kumottu odottamaan kevättä. Syyskuussa alkaa kukat pihassa olla vähissä, mutta väriä ei silti puutu. Maljakoihin ja ruukkuihin saa kaunista ja värikästä kimppua vaikka vain syksyn oksista. Niistä todella kannattaakin kokeilla, millaisia asetelmia syntyy.

Pääruukut ovat olleet jo pitkään suosittuja ja niistä on tehty huikeita uusia tuunauksia. Itse tein vain hyvin simppelin värimuutoksen mattakultaisen ja -hopean spraymaalin avulla. Ja mikä helpointa; kun kyllästyy voi jälleen muuttaa uudet värit. Hitusen tuunattua syksyä siis.


Mattakulta ja -hopea sopivat yhteen paremmin kuin aina ennalta osaa arvata. Yhdessä niistä löytyy sopivasti valoja ja varjoja.


Pääruukut ovat nousseet jonkinmoisiksi myyntihiteiksi. Jotkut pitävät ne alkuperäisväreissään, harmaana ja valkoisena, mutta monet ovat ryhtyneet niitä tuunaamaan.


Niin harmaa kuin valkoinenkin väri sopii moneen sellaisenaan, mutta toisaalta ne on myös helppo vaihtaa. Syksyn monet oksat sopivat piristämään ruukkua, mutta toki viherkasveista syntyy hienot "hiukset" pidemmäksi aikaa.


Oletko sinä tuunaillut näitä ruukkuja!?

Värikästä syksyä!

16 kommenttia:

 1. Wau mitä tuunaus puuhaa sinullakin.
  Syksyn värit hehkumaan ihanaa🍁
  Juku noi pääruukut onkin kivoja.
  Ja totta tuunaamalla niin saa mieluisan värin.
  Ihanaista syys puuhailua sinulle ja mukavaa viikkoa🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä on kiva katsoa, kuinka paljon samasta lähtökohdasta saa erilaista aikaan. Tämä oli vain pieni sävyn vaihto, mutta sitäkin voi aina muuttaa kun kyllästyy. Spraymaaleista on jo vuosia sitten tullut suosikit. Onneksi sävyissäkin löytyy vaihtoehtoja vaikka kuinka paljon. Helppoa! Hyvää syksyä!

   Poista
 2. Hiukset ovat naiselle pääasia. Tyylikkäistä, värjättyjä päitä olet saanut aikaan. Minulla ei ole ylimääräisiä päitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 'Hiukset kruunaavat' on tuttua jo sanonnoistakin. Kukilla saa uskomattomia kruunuja. Toki ruukku on näyttävä ihan tyhjänäkin.

   Poista
 3. Minäkin ostin sinun innoittamanasi pari pääruukkua, harmaan ja valkoisen. Olkoot nyt noin, voin tuunata myöhemmin jos into iskee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siinä helposti käy...jostain vaan innostuu kun jollain näkee. Valkoisena ja harmaana ruukut ovat tyylikkäät, mutta muutellakin voi miten vaan.

   Poista
 4. Upeat hiukset ja kaunis hipiä päilläsi.
  Sinulta eivät ideat lopu. Olen noita pääruukkuja katsellut ja pitänyt niitä vähän tylsinä, mutta nyt huomaan olleeni väärässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiuksia voi säätää miten vaan. Pääruukkuja saa nykyään varsin monesta paikasta. Ja silloin niihin alkaa silmä tottua. Löytyy malleja ns. moneen makuun. Tylsinkin ruukku herää uuteen lentoon kukkien myötä.

   Ulkona on jo pikkupakkanen, joten vielä isommat ulkopääruukut pelargoneineen pitäisi jo siirtää sisälle. Miten tuntuu, että pakkanen tulee aivan liian varhain?

   Poista
 5. Muistaakseni en ole nähnyt tokmannilla noita, tuo ruukku olisi kiva lahja idea, jonkun viherkasvin kanssa.
  Minulla on kaikki kukkaruukut valkoisia,myös isot, jonkun ruukun olen maalannutkin valkoiseksi, puolet viherkasveista annoin molemmille tyttärille, halusin vähentää niitä, vaikka olisi niille tila löytynyt täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ruukut ovat tainneet mennä aika nopeaan myymälöistä. Nyt niitä on taas tullut, mutta suurempi koko lienee jälleen liki loppuunmyyty. Aina jostain nousee "hitti".

   Kasveja on mullakin melkoisesti ja niitä on lahjoitettu myös paljon pois. Erilaiset hedelmien siemenistä kasvatetut kasvit ovat nyt mun juttu.

   Poista
 6. Hieno väri tuo kullan ja hopean yhdistelmä!
  Minulla ei ole pääruukkuja ja oikeastaan kärsin koko kesän ruukkupulasta, kun en löytänyt mieleisiäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on muuten usein, että kun tulee ruukkutarve ei sitä oikeaa tunnukaan helposti löytyvän. Eikä ainakaan edullisesti. Tuttu tunne!

   Poista
 7. Eipä ole osunut minunkaan silmään nämä päät...kurpitsapäitä jo mielisi nostella esille ja kynttilälyhtyjä kylläkin - niitä olen tuunaillut, mutten paljon muuta "ulkosisustusjuttua"
  https://repolainenreissaa.blogspot.com/2018/08/smiling-angels.html
  Blogissasi oli paljon mielenkiintoista luettavaa aamukaffen seurana - kiitos... Osmankäämi-idea suorastaan huikea, joten ehkä join jo yhden mukillisen liikaa, hih!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ruukut ovatkin usein hetkessä myyty loppuun, mutta niitä on tullut myös uudelleen myyntiin. Ja monia 'päämalleja' on yleensäkin alkanut putkahdella eri kauppojen valikoimiin. Toiset tykkää kovasti ja jotkut taas eivät niistä innostu. Tosin pääruukkuja on tainnut olla jo 1980-luvulla...eli ei ns. uusi juttu.

   Ja kyllä. Osmankäämisoihtu on kokeilemisen arvoinen. Nyt vaan voi olla jo myöhäistä aloittaa. Kun lämpötila kovasti muuttuu osmankäämi possauttaa lämpimässä kuivuessaan patukkansa atomeiksi. Mutta. Ensi kesänä uudelleen...

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitti. Pienellä muutoksella uusi värimaailma 😉👍

   Poista