keskiviikko 6. lokakuuta 2021

DIY: Nimensä mukaan -> Pirkka-niksi!

" Hätä keinot keksii

4. lokakuuta vietettiin Maailman eläinten päivää ja siitä starttasi Eläinten viikko. Eläimiä muistetaan aina, mutta varmasti tällä viikolla aivan erityisesti. Pientä hemmottelua ja extrahuomiota...sitä ei kai koskaan voi olla liikaa. Tuolla ajatuksella ja ehkä hitusen pakonkin edessä tein koirallemme pienen extran.

Lokakuu on tuonut kunnon sateita ja pimeitä iltoja. Taas oli aika kaivaa esiin koiran syyskamppeita. Siinä sitten huomasin, kuinka kaverin ihan lempparien lemppari sadetakki onkin mennyt yllättävän huonoon kuntoon, eikä siinä heijastinkohdatkaan enää olleet iskussa. Näinpä keksin nopean idean toteuttaa kaverille "hätäratkaisun" ennenkuin päästään kunnon sadetakkikaupoille. Ehkä hieman pähkähullu, mutta samalla toisaalta yllättävän toimiva väliaikaiseksi asusteeksi. Kyllä se asiansa ajaa.

DIY: Koiralle sadetakki ja heijastinliivi

Apuun nappasin, muutama vuosi sitten K-marketin valikoimiin tulleen, uuden heijastavan ostoskassin. (...joka muuten on kävellen ja pyörällä kulkeville todellinen jättiheijastin, sillä tämä Pirkka-kassi ei pimeyteen häviä. Ehkä siitä olisi koirallekin apua?!)

No, tuumasta toimeen. Ensin poistin kassista kantokahvat. Sitten asettelin koiran vanhan sadetakin kassiosan päälle ja siitä vaan piirtämään suuntaa antavia leikkuuviivoja. Leikkasin hieman fiiliksellä - ja tuurillakin. Heijastavan kankaan etu on, ettei se repeydy helposti, joten välttämättä mitään käänteitä, tere- tai muita nauhoja ei edes kaivata. Tämä on likimain sellainen leikkaamalla valmista -tyyppinen malli. Ainoa huomioitava pointti on, että mittailee kahdesti ja leikkaa kerran, jotta homma menee heti ekalla leikkuulla maaliin. 

Välillä me sitten vaan karvakamun kanssa soviteltiin, miten puku istuu ja lopuksi vedettiin kumilenkki / nappi -kiinnitysosa vatsan alle. Näin jakku ei heilu kävellessä puolelta toiselle. Sisso! Täytyy sanoa, että aika pienillä kikoilla voi joskus tehdä hätäratkaisun kun on pakko. Kuvat kertovat enemmän, joten kurkkaa kuvat. Niistä selviää, mistä lähdettiin ja minne päädyttiin. 

Lopputulos on mainio, kun huomaa, että ulkolenkillä koira kulkee Pirkka-takissaan kuin se olisi aina hänen yllään ollut - ei mitään puujalkakävelyä. Voi pojat, tämä on selvästi niksipirkka-hommia! Vai mitä sanot?


Tässä sitä ollaan valmiina lenkille Pirkan yhdistelmässä - sadetakki ja heijastinliivi.


Tässä upouusi kauppakassi, joka sitten pääsikin ihan muihin tehtäviin.


Vanha kulahtanut jakku mallia antamaan ja ostoskassin kulmasta naps! Siihen tulee sopivasti pään mentävä aukko.


Koira ei hirmuisesti tykkää näistä mallikuvista, mutta olihan tuo hetken paikoillaan.


Jos ja kun iskee intoa ja ideaa tätä jakkua voisi kuvioida vedenkestävällä tussilla. Kassin toinen puoli oli vailla mitään tekstejä, joten tilaa on taiteilla.


Näin simppeli on heijastinjakun leikkaus. Hätäiseen vedetty siksakkia vaikkei reuna sitä kyllä tarvitse. Toisaalta se antaa mahdollisuuden johonkin koristenauhan sommitteluun. Vatsan alla menee reikäkuminauha ja nappi.

Ja nyt iltalenkille!

16 kommenttia:

 1. Aivan mahtava Pirkka-niksi! Tuo on todella tarpeellinen! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kyllä se jopa toimii. Hätä keinot keksii. Ehtii sinne kaupoille myöhemminkin.

   Poista
 2. Aivan ihana ja tyylikäs heijastintakki. Ihana Pirkkaniksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimivia ratkaisuja on joskus yllättävän lähellä 😉👍

   Poista
 3. Upea ja luova ratkaisu! Wau. Mä olen kokeillut samantyylistä ratkaisua Felixin sadetakiksi, kun koiruli ei sateesta tykkää. Ihan vain välttääkseni pitämästä sateenvarjoa hänen päällään itseni asemasta.

  Mulla oli siis tavallinen muovikassi, josta väkersin hätäratkaisun. Felix oli ihan tyytyväinen, mutta onneksi takkia ei usein tarvita. Kertakäyttöiseksi jäi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai koirat muuten välttämättä yhtään tykkää sadesäistä. Mistä liekin tullut sanonta "koiran ilma"?

   Sadetakki vaan helpottaa menoa ja erityisesti sisääntuloa. Ainakin joku kura jää takkiin eikä turkkiin. Ja sadesäitä kun riittää. Tosin tuo heijastinominaisuus on ihan kymppi! Ehkä pysyy tämä jakku käytössä niin kauan kuin kestää.

   Poista
 4. Hieno oivallus ja lopputulos. Varmasti ajaa asiansa, vaikka ei koiruuden mielestä ehkä viimeistä huutoa olisikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onkin katsos persoonallista muotia. Ei taida tulla toista samanlaista vastaan.

   Poista
 5. Sinähän olet kätevä emäntä🥰
  Loisto keksintö ja olette nyt pimeydessä näkyvät❤
  Söpö haukku kamu sinulla🤗
  Ihanaisia syyshetkiä sinulle🍁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus se on pakko keksiä niistä osasista, joita lähellä on. Tämä oli kyllä kätevä juttu. Kiitos!

   Poista
 6. Sinulla luovuutta riittää. Kelpaa karvakamun ulkoilla. On ainakin uniikki kappale. Ja vielä heijastava, kuten syksyllä pitääkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uniikit asut ovat siis kertakaikkisen yksilön mukaiset. Tuo heijastinominaisuus on aivan huippu.

   Poista
 7. Minulta on mennyt ohi tämä postauksesi,hieno idea, ja tosi tarpeellinen syksyn pimeimpinä aikoina koko heistava puku.
  kiitti kommentista, minä en ole instassa, en missään sos mediassa, olisin kyllä halunut nähdä ne pietaryrtti tähdet,
  niitä yrttejä kun vielä kukkii tienvarsilla, onko jotain linkkiä laittaa vaikka.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira on jo saanut uuden puvun, mutta hätäratkaisuksi tämä oli ok ja toisaalta jäähän tästä kassitakista hyvä vara-asu. Ei sitä aina ihan yhdellä pärjätä. Ja toisaalta voihan se olla siinä heijastinliivin ominaisuudessa myöhemminkin.

   Minäpä koitan kuule laittaa ne lehdistä tehdyt joulutähdet myös blogin www-sivuille. Syksyn lehdistä saa mitä vaan!

   Poista
 8. Wau! Todella luova ratkaisu oikeaan ongelmaan! Menee lainaan omalle lemmikille näin kelien kylmetessä. Suostuisikohan oma kissa tuohon sujahtamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on varsin näppärä pukea ja hyvä suoja kahdella tapaa. Koira ei kastu ja samalla näkyvyys on huippuluokkaa. Eläimet eivät välttämättä diggaa pukeutumista, toiset paremmin ja toiset yrittää pakoilla pukemista. Kokeilun kautta.

   Poista